Nyheter

Parkeringsförbud hävs och görs om

Nyheter Värnamo kommun tar bort parkeringsförbudet på ena sidan av Norråsvägen.

Värnamo kommun tar bort parkeringsförbudet på östra sidan av Norråsvägen. Bild: David Alin  [1/4]

Värnamo kommun tar bort parkeringsförbudet på östra sidan av Norråsvägen. Bild: David Alin  [2/4]

Parkeringsförbudet på den västra sidan av Norråsvägen bibehålls, genom en ny trafikföreskrift. Bild: David Alin  [3/4]

– På den andra sidan gatan låter vi parkeringsförbudet vara kvar, eftersom gatan svänger och vi inte vill försämra sikten, säger Terese Svensson, trafikingenjör på Värnamo kommun.  [4/4]

På grund av dålig sikt har Värnamo kommun haft parkeringsförbud på båda sidor om Norråsvägen i Värnamo. Stora häckar på vänster sida skapar en oförutsägbarhet om vad som döljer sig bakom hörnet. Men nu är ovisshetens tid förhoppningsvis förbi. Värnamo kommuns trafikgrupp beslutade i september månad att häva parkeringsförbudet på den östra sidan. Samtidigt bibehålls parkeringsförbudet på den västra sidan, genom en ny trafikföreskrift.

– På Norråsvägen har det fram tills nu varit parkeringsförbud på båda sidor av gatan, vilket är en rest från när stadsbussen gick där tidigare. Det gör den inte längre och därför tar vi nu bort parkeringsförbudet utmed den ena sidan. På den andra sidan gatan låter vi parkeringsförbudet vara kvar, eftersom gatan svänger och vi inte vill försämra sikten, säger Terese Svensson, trafikingenjör på Värnamo kommun.

När träder det nya förbudet i gång?

– När i tid den nya trafikföreskriften träder i kraft vet jag inte exakt, men det kommer vara i samband med att skylten om parkeringsförbud tas ner, säger Terese Svensson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *