Nyheter

Osäker framtid för vikingaskeppet Vidfamne

Nyheter Allt fler engagerar sig i Vidfamnes framtid. Nu har en namninsamling dessutom startats.

Flera intressenter har hört av sig, de vill ta över eller köpa Vidfamne.

Framtiden för Vikingaskeppet Vidfamne ser inte ljus ut. Ett styrelsebeslut hos ägarna har tagits – Vidfamne ska huggas upp och ingen ska få köpa henne.
Samtidigt engagerar sig allt fler i skeppets fortsatta öde.
Till Värnamo.nu har fler intressenter hört av sig, antingen för att få kontakt med ägarna eller för att de vill köpa eller ta över båten.

Det är två organisationer och en privatperson som i nuläget sagt sig beredda att ta över, eller köpa det snart 65-åriga skeppet.
Det är bland andra  Foteviken museum vänförening SVEG, som är en av intressenterna.
Foteviken museum vd Björn M Butler Jakopsen är villig att ta över skeppet som del i museet i Foteviken och bemanna henne!
– Vi har varit i kontakt med ägaren, nu får vi ser vad som händer säger Gunnar  Gegerfelt som representerar SVEG i det här sammanhanget.

På Facebook är det också många som engagerat sig. Föreningen Nordiska Asa-samfundet har framfört att de vill rädda vikingaskeppet. De har även startat en namninsamling till förmån för Vidfamnes bevarande.
På sin Facebook-sida skriver de: Missionskyrkan i Värnamo som äger denna 65-åriga skönhet har genom styrelsebeslut bestämt att båten skall huggas upp och ingen får köpa henne. Vi i Nordiska Asa-samfundet har varit i kontakt med dem och de vägrar bestämt.

Taggar

Dela