Nyheter

Öppen gård i Hånger

Nyheter I helgen arrangerades en  Skördemarknad som kombinerades med Öppen gård i Hånger

Välskötta frigående utehöns.  [1/12]

Pierre och Ulrika med sitt loppisstånd.  [2/12]

Soppa med kantarell- eller grönsakssmak.  [3/12]

Visst ser nummer 0671 nöjd ut.  [4/12]

Pelle förevisade den automatiserade fodermaskinen.  [5/12]

Kristina Karlander och Lars-Olof Svensson.  [6/12]

Ellie bekantar sig med en vickogammal kalv,  [7/12]

  [8/12]

En glad Irma Svensson med sina ostkakor.  [9/12]

Från Karlsdal och Vadet fanns det mesta.  [10/12]

Lennart Munge med sylt och marmelad.  [11/12]

Pelle Karlander ledde en grupp intresserade besökare.  [12/12]

Lördagen blev en trevlig dag för besökarna på Karlsdals gård där värdparet Pelle och Kristin Karlander hade förberett för besökarna.

 

Hembygdsföreningen hade också hjälpt till och även kokt soppa på färska trattkantareller och närodlade grönsaker. Bakat fikabröd och lagat kaffe. Det erbjöds rundvandring i det moderna stallet där allt är mekaniserat med mjölkrobotar som sköter mjölkning och fodret utportioneras efter vad som är lämpligt för det enskilda djuret.

 

Besökarna fick lära sig mycket om utvecklingen inom näringen och allt skedde under förevisning av Pelle Karlander som är född och uppvuxen på gården. Hans fru Kristin umgicks med besökarna och berättade om gårdens skötsel och odlingar.  Det erbjöds försäljning av det mesta i form av sylt, saft, ostkakor, ägg och grönsaker. Dessutom fanns en loppmarknad.

 

Allt var ordnat av den lokala befolkningen Efter rundvandring och inköp serverades det soppa på trattkantareller och grönsaker med hembakat bröd, saft och kakor. LRF fanns också med och berättade om vikten att handla svenska produkter.  En trevlig lördag med mycket att ta med sig hem av både matgott och upplevelser.

Text & bild:  Leif Wahldén

Taggar

Dela