Nyheter

Önskan om plats att låsa fast cyklar och mopeder

Nyheter Det är ett medborgarinitiativ som önskar sig det vid stationen i Forsheda

Arkivbild

Medborgarinitiativet ska diskuteras i tekniska utskottet som sammanträder under dagen. Det handlar om att en person anser att det bör finnas stolpar eller liknade för att låsa fast sin moped eller cykel när man åker vidare med buss. Syftet är naturligtvis att kunna vara mera trygg med att inget stjäls under tiden som man är i skolan eller på jobbet.

Kommunfullmäktige skickade förslaget till tekniska förvaltningen för yttrande och de har nu formulerat ett svar som ska hanteras av tekniska utskottet. I förslaget till beslut säger man sig inte vara beredd att bifalla förslaget men menar att man bör se över möjligheterna att låsa fast cyklar och mopeder på viktiga platser för kollektivtrafiken i kommunen. Förslag på lösningar, kostnader och platser bör tas fram för utskottet att ta med sig i kommande budgetberedning.

Förvaltningen föreslår tekniska utskottet att godkänna informationen och att anse initiativet besvarat, men några stolpar i Forsheda blir det inte just nu.

Taggar

Dela


1 reaktion på Önskan om plats att låsa fast cyklar och mopeder

Trist att man inte vill främja cykelmöjligheterna i kommunen. Då får det bli att ta bilen till stationen istället. Ingen vågar väl parkera sin cykel där.
Bra för den framtida miljön eller?

Kommentarsfunktionen är stängd