Nyheter

Ökade kostnader för föreningar – vill ha mer kommunalt stöd

Nyheter Ökade kostnader på grund av bränslepriser, elkostnader och stigande inflation har gjort att Bredaryd/Lanna IK har lämnat in en önskan om ökat kommunalt bidrag. – Idrottsföreningen som lämnat in ansökan kan inte vara ensamma, menar nämndordförande

Arkivbild

Till kommunstyrelsen har en förfrågan inkommit från Bredaryd/Lanna IK, fotbollsföreningen med egen anläggning som drivs i egen regi med ideellt arbete bland medlemmarna, gällande ökning av driftbidrag. 

– Anledningen är att kostnaden för driften av verksamheten rasar i höjden. Mest höjning är det på el och bränsle, men även andra kostnader som exempelvis konstgödsel och maskinunderhåll. Vi har fått mindre medel från företagssponsorer under pandemin, och nu går vi in i en lågkonjuktur som kommer att påverka sponsringens storlek. Det anläggningsbidrag som vi får från kommunala medel att sköta underhållet räcker inte längre. Vad vi kan se, så har detta bidrag inte indexuppräknats på många år, närmare bestämt samma peng som för 25 år sedan, skriver ordförande för Bredaryd/Lanna IK till Värnamo kommun. 

– Det måste finnas flera föreningar som har fasta anläggningar och det finns ett behov av att se över det här i kommunen, menar Gottlieb Granberg (M) ordförande i teknik- och fritidsnämnden. 

Förvaltningschef Jesper du Rietz har svarat idrottsföreningen att frågan är av principiell karaktär och därför behöver omfatta fler än enstaka förening. 

Taggar

Dela