Nyheter

Obemannad matbutik önskas i Tånnö

Nyheter En obemannad butik önskas i Tånnö. – Vi är jättepositiva till den här typen av utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M).

En obemannad matbutik liknande 24-SJU i Hånger önskas i Tånnö. Bilder: David Alin

I Värnamo kommun finns i dag tre obemannade matbutiker: en i Hånger, en i Gällaryd och en i Horda. Nu vill Tånnöborna få möjlighet till samma typ av service. Under landsbygdsdialogen lyftes nämligen en önskan om att ordna en obemannad matbutik i Tånnö. Landsbygdsutvecklaren Jirka Bärnlund Fors berättade om hur han bland annat har varit med och hjälpt paret Issal i Hånger att få i gång 24-SJU i samhället innan kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M) tog ordet.

– Från kommunens sida är vi jättepositiva till den här typen av utveckling. Dock är det inte kommunen som driven den här typen av verksamhet, så har vi någon entusiastisk entreprenör här inne som vill driva den här typen av verksamhet så vågar jag i alla fall lova att Jirka (Bärnlund Fors) kommer att vara behjälplig med allt det praktiska, att komma vidare med kontakter och liknande. Vi är positiva och är det någon som vill driva, så kör, säger Tobias Pettersson (M) och fortsätter:

– Jag och Mikael (Karlsson, C) var och besökte 24-SJU-butiken i Hånger för en tid sedan. Det som var väldigt imponerade var att de ständigt gör jämförelser med priserna som de har kontra de större butikerna inne i Värnamo. I vissa fall låg de lägre än de stora butikerna, det var väldigt imponerade att se, säger han.

Taggar

Dela