Nyheter

Ödebrink omvald till partistyrelsen

Nyheter Carina Ödebrink, regionråd i Jönköpings län, får fortsatt förtroende

En av punkterna på dagordningen vid Socialdemokraternas partikongress, som just nu hålls på Svenska mässan i Göteborg, är val av partistyrelse. Under onsdagen beslutade kongressen att återigen välja Carina Ödebrink, regionråd i Region Jönköpings län och ordförande i partidistriktet till suppleant i partistyrelsen.

– Jag har en stark övertygelse om att det är tillsammans vi kan skapa ett bättre samhälle som är mer solidariskt och jämlikt. Du och jag kan tillsammans göra skillnad. Det är ett stort förtroende att få vara en del av vår rörelse och vara ersättare i partistyrelsen. Tillsammans med alla våra medlemmar och med partistyrelsen vill jag bidra till att Socialdemokraterna blir starkare och får fler medlemmar, säger Carina Ödebrink.

Kongressen beslutade också att ge Ilan De Basso, kommunalråd i Jönköpings kommun och vice distriktsordförande för Socialdemokraterna, förnyat förtroende som ordinarie ledamot. Under kongressen valdes även riksdagsledamoten Peter Persson in som suppleant i programkommissionen.

– Det är ett stort och viktigt uppdrag att få ingå i partistyrelsen, och det känns naturligtvis hedrande att få kongressens förtroende. Vi befinner oss i en tid där behovet av reformer är stora, säger Ilan De Basso.

Taggar

Dela