Nyheter

Nytt vikarieprojekt inom förskola

Nyheter Ett nytt vikarieprojekt inom förskolans rektorsområden ska skänka trygghet till verksamheterna.

Ett nytt vikarieprojekt inom förskolans rektorsområden ska skänka trygghet till verksamheterna. Pressbild

Under barn- och utbildningsnämndens sammanträde informerades om ett nytt projekt inom förskolan. Projektet går ut på att tillsätta en vikarie för medarbetarna på varje rektorsområde.

– Tanken är att det ska vara en projekttjänst. Personerna ska tillhöra rektorsområdet och kunna hoppa in på både planerad och oplanerad frånvaro, täcka upp vakanser och så vidare. Det handlar om att det ska vara en person som blir igenkänd av både elever och personal, säger Daniella Rydberg, verksamhetschef på Värnamo kommun.

Projektet är i sin linda och kommer att utvärderas under det kommande året. Totalt handlar det om tio projekttjänster.

– Vi håller på att samverka med fackliga parter och när det är avklarat kommer vi att utannonsera tjänsterna. Vi måste våga pröva att hitta nya arbetssätt eftersom vi vet att kompetensförsörjning är svårt. Det här kan vara ett sätt för personer att bli nyfikna på hur det är att arbeta inom förskola och förhoppningsvis vidareutbilda sig inom området, säger Daniella Rydberg.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson (C) ser positivt på projektet. 

– Att det är samma vikarie som återkommer ger en trygghet både för personal och elever. Tanken med projektet är god och jag ser det som en bra utveckling för verksamheterna. 

Taggar

Dela