Nyheter

Nytt busskort ska locka ”då- och då-pendlarna”

Nyheter Ett nytt busskort som anpassas efter den nya tidens sätt att arbeta – hemma ibland och på jobbet ibland – ska locka tillbaka resenärerna till länstrafiken efter semestern.

Ett nytt busskort som anpassas efter den nya tidens sätt att arbeta – hemma ibland och på jobbet ibland – ska locka tillbaka resenärerna till länstrafiken efter semestern. Arkivfoto

Kollektivtrafiken i länet förlorat hälften av passagerarna under pandemin och därför lanserar man snart ett nytt kort.

Markus Eskdahl som är socialdemokratiskt regionråd som sitter i nämnden för trafik, infrastruktur och miljö, tror att ett billigare 30-dagarskort där man kan resa obehindrat under tio valfria dagar passar en ny typ av då och då-pendlare.

Källa: P4 Jönköping

Taggar

Dela


4 reaktioner på Nytt busskort ska locka ”då- och då-pendlarna”

Det funkar ju inte med något. Av 10 läser det av 4.5. Skippa all form av betalning inom ett visst område. Lägg en ”skattekrona” extra som i Hallstarhammar. Där gick man bara på bussen, mycket smidigt, Nu ska ju pengarna in som förlorats i pandemin. Det är inte billigt att åka med kollektivtrafiken och vad är det för snille som kommit på detta med trapporna i de nya bussarna?

Ja, dessa bussar och dess färdmedel.
Om de ändå kunde göra turerna mer gångbara, men de ändrar och har sig.
Nu har de väl tjänat en slant från alla dem som inte kan tanka sina kort till det nya systemet och deras penningar brinner inne…
Och det gäller att de har friska ben så att de kan promenera blir nog billigare så.
Så stör ingen dessa ensamma chaufförer som kör, utan att de vidare kan meditera sin tur.

De som ordnar dessa bussturer eller bestämmer dess betalningssätt, kan omöjligt nyttja detta själva, då skola de haft mer förstånd att se hur det i verkligheten fungerar.
Vanligt folk får förlåta dem som inte veta bättre.

Man kanske ska se till så att det nya biljettsystemet funkar som det ska innan börja tänka på något nytt.

Den nya JLT-appen är ju inte färdigutvecklad ännu.

Då- och då-jobbarna” behöver nog inget nytt busskort. Kan inte begripa varför så många som är vaccinerade fortfarande jobbar hemma.

Kommentarsfunktionen är stängd