Nyheter

Nytt avtal för daglig verksamhet

Nyheter Annebergs Gård får fortsatt förtroende att bedriva daglig verksamhet i Värnamo kommun.

Annebergs Gård får fortsatt förtroende att bedriva daglig verksamhet i Värnamo kommun. Pressbild: Annebergs Gård Grön Omsorg AB

I våras skickade Annebergs Gård Grön Omsorg AB in en ansökan om att få bedriva daglig verksamhet enligt lagen om valfrihetssystem i Värnamo kommun. I ansökan angavs ett kapacitetstak på 750 timmar per vecka och 30 arbetstagare, men att inspektionen för vård och omsorg, IVO, godkänt ett tak för 40 arbetstagare. 

Värnamo kommun har valfrihet enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) inom daglig verksamhet. LOV innebär att den som beviljats någon av dessa insatser har möjlighet att själv välja vem som ska utföra insatsen; kommunen eller ett privat företag som kommunen har avtal med. Kommunstyrelsen beslutade på sitt senaste sammanträde att godkänna Annebergs Gård Grön Omsorg AB som utförare av daglig verksamhet och ska teckna avtal med verksamheten. 

– Det känns bra att få ett nytt avtal, det har missats då man förlängt det gamla året ut. Vi hoppas att det skall bli bra. Effekterna på ansökan får vi hoppas blir rättvist och att vi privata får vara mer delaktiga överlag, säger föreståndaren Eva Andersson.

Taggar

Dela