Nyheter

Nya taxor för fritidsanläggningar godkändes

Nyheter Tekniska förvaltningen ser årligen över taxor för uthyrning av kommunens idrottsanläggningar. Föreslagen taxejustering godkändes av kommunfullmäktige

Arkivfoto

Några få förändringar tillkom när kommunfullmäktige beslutade om nya hyrestaxor inom fritidsanläggningarna.

De viktigaste förändringarna är som kommunfullmäktige beslutade om var;

– Ljusseveka grusplan har tillkommit som uthyrningsobjekt. Den har tidigare varit befriad från avgift men får nu en avgift på 50 kronor per timmen för ungdom och 140 kronor i timman för vuxna. 

Ishallarna har fått en speciell taxa för försäsong, en ändring från tidigare upplägg då man har haft specialavtal. Principen med försäsongstaxa är den samma som för fotboll utanför högsäsong där konstgräsplanen kostar betydligt mer under vinterhalvåret än under sommarhalvåret. Ny avgift för ungdomar samt föreningar senior har tillkommit. 

Samlingsrum Norregård har tillkommit som nytt uthyrningsobjekt. Det är en nybyggnation vid Norregårds Idrottsplats (fotbollsplan). Avgiften är 110 kronor i timman.

Halogenbelysning på Finnvedsvallen har fått en ganska rejäl höjning. Den faktiska kostnaden är 5 000 kr per match och förslaget är att höja den till 2 500 kr, vilket är halva kostnaden.

– Padelbanan i Bor har tillkommit som nytt uthyrningsobjekt där ungdom betalar 75 kronor i timman och vuxen betalar 150 kronor i timman. 

Simhallen har taxan för halvårs- och helårskort för pensionär sänkts och babysim har tillkommit som ny aktivitet. Priset för barnkalas har höjts, vilket beror på att det kräver extra personalresurser och måste vara självfinansierande. Taxan för förening för lilla bassängen vid anordnande av simskolor har sänkts. Detta beror på att föreningsanordnad simskola inte ska behöva vara dyrare än kommunens egen simskola för att inte kommunen ska ha konkurrensfördelar i förhållande till förening.

Taggar

Dela