Nyheter

Nya namnet på Aplarinken

Nyheter Folk i allmänhet, politiker och föreningslivet, de flesta är mycket positiva till ett sponsoravtal som innebär ett nytt namn på Aplarinken.

Axelent är beredda att gå in som ny sponsor för Aplarinken i Värnamo.  [1/6]

– Vi försöker vara med så mycket som möjligt och sponsra föreningar och idrottare, säger Stefan Axelsson, ansvarig för Axelents sponsorverksamhet.  [2/6]

Gottlieb Granberg, ordförande i tekniska utskottet är i princip positiv till sponsring av Aplarinken.  [3/6]

– Viktigt att vi får veta vilka som får ta del av sponsringen, men jag är i grunden positiv, säger Robert Tedenby.  [4/6]

Christer Hansén anser att de föreningar som har verksamhet i hallen ska få dela på inkomsten.  [5/6]

Aplarinken kanske får sig en rejäl ansikktslyftning snart, om det nya sponsoravtalet går i hamn.  [6/6]

Det nya namnet kan i så fall komma att bli Axelent Arena.

– Inget är klart än, men vi ska ha en sittning i morgon med ansvariga för att diskutera ett sådant sponsoravtal, säger Stefan Axelsson, som ansvarar för Axelents sponsringsverksamhet.

Axelent har gjort sig känt som ett företag som satsar mycket på sponsring. Både lokalt och inom elitidrotten. HV71 är en förening som sedan tre år haft ett sponsoravtal med Axelent. Att företaget nu siktat in  sig på Hockeyladan i Värnamo är om inte en tillfällighet som inget som varit planerat länge.

– Jag har nämnt det tidigare, att exempelvis man skaffar en sponsor för namnet på hockeyladan. – När det sedan blev klart att nämnden sagt ja så var det ju naturligt att vi fick frågan. – Jag ska träffa ansvariga på lunchen i morgon för att diskutera detta, men inget är hugget i sten än, förklarar Stefan Axelsson.

Tidigare i dag pratade Värnamo.Nu med Gottlieb Granberg som är ordförande i kommunens tekniska utskott. Han vill då inte gå in på namnet på en eventuell sponsor. Men han är samtidigt i princip positiv till en sådan här lösning.

– När vi hade uppe ärendet för beslut så gjorde vi politiker flera ”medskick”. Saker att tänka på. Jag tycker det är bra om vi kan få in mer pengar till fritidsverksamheten inom kommunen. – Jag kan tänka mig en fördelning på 80-20, där kommunens 20 procent går tillbaka till föreningslivet, funderar Granberg.

– Men jag tycker att det här är värt att testa under en prövotid på tre år. Sedan måste det göras en utvärdering, säger Gottlieb Granberg.

Värnamo.Nu frågade några personer på stan om va de anser om att Aplarinken kanske får ett nytt namn, namnet på en sponsor.

Robert Tedenby, själv med ett hockeyförflutet i sitt cv har en del åsikter.

– En sådan här lösning beror ju på vilka förutsättningar det blir Vilka som ska få ta del av sponsringen, funderar Tedenby.

Han menar att det är viktigt att kommunen får in mer pengar till föreningsverksamheten. – Det har ju talats om en fördelning på 80 procent till hockeyklubben och 20 procent till kommunen. Dessa 20 procenten skulle ju sedan många fler föreningar kunna få nytta av  säger Tedenby.

– Men frågan är vad ett sådant här sponsoravtal ger och vilka föreningar som kommer att få ta del av inkomsten, säger Tedenby

Förutom hockeyklubben så är ju rinken också hemmabana för konståkningsklubben. Hur en eventuell fördelning av sponsorintäkterna skulle fördelas mellan hockeyklubben och konståkarna går det i nuläget bara att spekulera i.

En annan som har åsikter om Aplarinken är Christer Hansén.

– Jag tycker det är helt rätt, om det kan hjälpa till att hallen blir kvar. Både hockeyklubben och konståkarna behöver ju pengar till sin verksamhet. Jag tycker det är viktigt att pengarna går till de klubbar som bedriver verksamhet

Taggar

Dela