Nyheter

Nya medborgare firades med ceremoni

Nyheter I dag blev Värnamo ett 15-tal nya svenska medborgare rikare när årets medborgarlunch arrangerades i Arken.

Bengt Jonsson och Stefan Widerberg (C) hälsade välkomna. Bild: David Alin  [1/4]

Maten bestod av kyckling i mango chutney-sås och ris. Bild: David Alin  [2/4]

Stefan Widerberg (C) överlämnar presenten till en av de nya medborgarna. Bild: David Alin  [3/4]

Stefan Widerberg och Bengt Jonsson tillsammans med kommunens nya svenska medborgare. Bild: David Alin  [4/4]

Syftet med medborgarlunchen är att få alla nya svenska medborgare att känna sig välkomna och inkluderade i det svenska samhället. Innan ceremonin inleddes fick vi en pratstund med Bengt Jonsson och kommunfullmäktiges ordförande Stefan Widerberg (C).

– Det börjar med att vi ska hälsa dem välkomna och sedan ska Stefan säga några väl valda ord, för det är med stor tacksamhet som de har valt att bosätta sig här i Värnamo och har valt att bli svenska medborgare. Det finns ett go framåt hos dem som har valt att bosätta sig här. De ser positivt och vill framåt hela tiden, vilket är jättekul. Efter talet blir det mat i form av en kycklingrätt och sedan kaffe och kaka. Därefter blir det presentutdelning i form av en bok som handlar om svenska traditioner. Det är en bok som är uppskattad och som på ett ganska så lättförståeligt sätt berättar vad det är vi firar och varför vi firar våra svenska traditioner. Så det är en trevlig stund som väntar, säger Bengt Jonsson.

Stefan Widerberg (C) ser medborgarlunchen som ett sätt att visa uppskattning och omtanke mot de som kommer hit.

– Speciellt i den här regionen är vi jätteberoende av att folk kommer hit och jobbar och bistår med närvaro och skatteintäkter. Det bidrar till välståndet. Jag brukar säga det att hade vi inte haft den här invandringen så hade inte den här regionen varit vad den är. Man kan gå ut till vilken industri eller vårdinrättning som helst så är det jättemånga som är födda i andra länder som jobbar där. Vårt välstånd bygger på det och därför måste vi ha en positiv inställning och vi måste ha ett öppet sinne, och det i allt från stadsplanering till hur vi bemöter varandra till skola och allt. Den positiva inställningen och att man uppskattar folk är jätteviktigt och det här är en del i det, säger han.

Efter högtidstal, lunch och fika överlämnade Stefan Widerberg (C) presenten till alla medborgarna.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nya medborgare firades med ceremoni

Stort grattis på nya medborgare och på landet Sverige som fått så fina medborgare.

Jag strävar efter läsning och skulle önska att kunde ha samma bok. Detta skulle ha bli jättekul för mig också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *