Nyheter

Ny kyrkoherde mottas

Nyheter På söndag den 24 september hälsas Susanne Johansson välkommen och mottas av biskopen Fredrik Modéus som kyrkoherde i Bredaryds pastorat.

Susanne Johansson, ny kyrkoherde i Bredaryd. Privatbild

Fredrik Modéus leder mottagandet och Susanne Johansson leder mässan och predikar. Medverkar gör även pastoratskören och barnkören.

– Jag längtar efter att vi alla tillsammans bygger framtidens kyrka, med mycket glädje, här i vårt pastorat. Och jag ser fram emot att fira tillsammans vid söndagens festhögmässa, säger Susanne Johansson.

Susanne har tidigare arbetat som kyrkoherde i Gnosjö församling och som komminister i Gislaveds pastorat. Hon tillträdde som kyrkoherde i Bredaryds pastorat i augusti 2017 och prästvigdes 2010 för Växjö stift.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i en församlings liv. Vi vill göra det vi kan för att denna dag ska bli en god början på uppdraget. På söndag firar vi, välkomnar Susanne som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församling och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Fotnot 1: Vad är en kyrkoherde? En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

Fotnot 2: Om Bredaryds pastorat. Bredaryds pastorat består av Bredaryds och Kulltorps församlingar. Församlingarna ligger i Värnamo kommun och Gnosjö kommun, Jönköpings län. I pastoratet finns cirka 2 600 församlingsmedlemmar.

Taggar

Dela