Nyheter

Nordan varslar 25

Nyheter Under onsdagen informerades anställda att varsel har lagts på Nordan i Bor. – Vikande konjunktur, berättar Andreas Långström, vd vid Nordan.

I Bor tillverkas kvalitetsdörrar. Foto från koncernens hemsida.

I går varslades 25 anställda vid dörrfabriken i Bor, om uppsägning. 

”Det är den allmänna nedgången inom småhus som är anledningen” säger en källa till tidningen under gårdagseftermiddagen när varslet blev känt hos personalen. 

Texten uppdaterad kl 11.35: 

Andreas Långström är vd på Nordan och bekräftar varslet:
– Ja, det stämmer. Anledningen är vikande konjunktur inom småhusbranschen och det påverkar oss såklart väldigt mycket. Och anledningen till lägre konjunktur är att inflationen är hög, riksbanken höjer styrräntan som gör att vi blir försiktiga när pengar ska lånas och det byggs färre hus. 

– Vi får inte glömma bort att vi har haft cirka 10 år av god konjunktur där vi har gått på högvarv trots pandemin och oroligheterna i Europa. Stoppet blev här nu i år och konjunkturen kommer att stiga igen när inflationen sjunker. I Bor varslar vi, men behåller vårt investeringsprogram likt tidigare, kommenterar Andreas. 

I Bor jobbar det cirka 70 kollektivanställda och det har tillverkats kvalitetsdörrar sedan början av 1900-talet. Förutom i Bor finns Nordankoncernen på fem orter. 

Nordan grundades 1926 och har 2 200 medarbetare med en omsättning i koncernen på 3,4 miljarder kronor. 

Fotnot: Nordan har tre fabriker i Sverige. Fönster görs i Tanumshede där varsel av 25 personer också gjorts.

Taggar

Dela