Nyheter

Nöjda med 3,4 miljoner

Nyheter Kommunala Finnvedsbostäder uppför just nu 24 studentlägenheter i Värnamo och man kan hålla hyresnivån lite lägre tack vare ett statligt bidrag.

Grunden är klar och om ett år cirka ska hela huset stå färdigt.  [1/3]

Ulla Gradeen och Johanna Haraldsson gläds åt miljonerna.  [2/3]

Det är lite arbeten även på de nuvarande studentlägenheterna-  [3/3]

Johanna Haraldsson (S) från Vetlanda är riksdagsledamot i civilutskottet – det vill säga det utskott som hanterar bostadspolitik . Hon besökte i dag Värnamo för att möta oppositionsrådet och partikollegan Ulla Gradeen och kika på platsen där studentlägenheterna byggs.

Johanna Haraldsson berättar att regeringen beslutat om tre miljarder om året för mindre lägenheter plus tre miljarder för annat stöd vid byggnation. Det är pengar som är avsatta varje år framöver.
– Men allianspartierna är emot. Vi tycker dock att detta är en bra satsning, noterar hon.
Johanna besökte i våras Värnamo och är nu nöjd att Finnvedsbostäder tagit till sig bidraget.

Lars Lejon (C) är ordförande för Finnvedsbostäder och han säger att man hade byggt även utan bidrag, men att man tack vare detta bidrag kan hålla hyresnivån något lägre.

Det finns ungefär 400 platser för högskoleutbildning och liknande i Värnamo och många stundenter kommer utifrån. Behovet av lägenheter är därför stort och det är en liknande över stora delar av landet.

Det nya huset placeras mellan de två tidigare och blir lite mindre på marken men desto högre, sex våningar.
– Klimatsmart och anpassat för funktionshindrade, inflikar Ulla Gradeen.

I första hand är det studenter som erbjuds att hyra men blir det inte fulltecknat finns det även möjlighet för andra att bo här.

De 24 lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara hösten 2018 och då finns det totalt 72 studentlägenheter alldeles mitt emot Gummifabriken där den mesta undervisningen är förlagd.

Dela