Nyheter

Nivika bygger fabrik åt DS Smith på Bredasten

Nyheter I ett pressmeddelande i dag berättar Nivika Fastigheter AB har de tecknat ett 15-årigt hyresavtal med DS Smith avseende byggandet av en ny industrifastighet på Bredastens industriområdes nya etapp med skyltläge mot E4:an.

Pressbild över DS Smiths nya fabrik på Bredasten.

Avtalet avser en industribyggnad med en yta på totalt cirka 18 000 kvadratmeter fördelade på kontor, produktion och lager. Byggnationen har ett hållbarhetsfokus och omfattar bland annat en solcellsanläggning på 400 kilowatt peak samt ett tiotal laddstationer för elfordon. Markarbete är uppstartat och anläggningen beräknas inflyttningsklar till vintern 2023/24.

– Det är roligt att få förtroendet att bygga en ny anläggning i Värnamo åt en global aktör med lokal närvaro, vi är väldigt glada över att ha hittat ett upplägg där båda känner sig nöjda. Vi ser ett stort intresse för lager- och industrifastigheter på våra orter, detta blir den fjärde byggstarten på ett år som Nivika genomför på Bredasten Industriområde, säger Niclas Bergman, vd på Nivika i ett uttalande.

DS Smith är en ledande global leverantör av miljösmarta förpackningslösningar, pappersprodukter och återvinningstjänster. I Sverige har bolaget omkring 600 anställda och omsätter cirka 2 miljarder kronor och huvudkontoret ligger i Värnamo. Affärsområde Packaging Service har i dag två fabriker – i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning. Den nya fabriken kommer att sysselsätta cirka 60 personer, med prognos på växande personalbehov inom överskådlig framtid.

Taggar

Dela