Nyheter

Nationaldagen vid Lidnäs kapell

Nyheter Ett referat från nationaldagsfirandet vid Lidnäs kapell har skickats in till Värnamo.nu och publiceras här i sin helhet.

Nationaldagsfirandet i Lidnäs kapell.  [1/3]

Flaggan hissades.  [2/3]

Njöt i solskenet.  [3/3]

Nationaldagsbön på Lidnäs Nationaldagen inleddes i Värnamo ute på Lidnäs.

Där hade stadens kyrkor och församlingar samlats till bön för landet, för Sverige. I den grönskande naturen med utsikt över Hindsen, hissade man flaggan och sjöng nationalsången.

Därefter samlades cirka 150 deltagare i Lidnäs kapell. Mötet leddes av Stig Eriksson, från Böneberget Lidnäs.

I inledningen talade pastor Hans Andersson. Han knöt ihop betydelsen av tradition / liturgi med Helig Andes nyskapande. Betoningen på kristna värden framkom när representanter från Svenska kyrkan, Katolska kyrkan, Pingstförsamlingen Arken, Missionskyrkan, Allianskyrkan, Brunnskyrkan och en representant från gruppen Böneberget Lidnäs, presenterade viktiga områden i vårt samhälle.

Det är sju samhällspelare som ställs i blickpunkten; politiker för nationen, riksdagen, regeringen, för politiker i regioner/landsting, och i kommuner – hela den politiska ledningen i ett nytt politiskt landskap.

Man ber för samhällets minsta enheter, familj och individer, barn, unga och äldre. Skola och utbildning inklusive universitet och forskning. Vidare för näringsliv och arbetsplatser. En pelare i samhället är media – man ber för att verklighet och sanning ska speglas på ett allsidigt sätt.

Kultur och idrottsvärlden är ett annat område. Bönen innefattar också kyrkor och samfund som finns i vårt land. Till grund i denna nationaldagsbön finns de judisk-kristna värdena, som människovärde och respekt, som har byggt upp det västerländska samhället, inklusive vårt eget.   På 173 orter samlas man denna dag till förbön för Sverige.

Ann-Mari Wiberg

Taggar

Dela