Nyheter

Namninsamling överlämnad

Nyheter Inför kvällens kommunfullmäktige överlämnades en namninsamling om att bevara landsbygdsskolorna till kommunfullmäktige.

Inför kvällens kommunfullmäktige överlämnades en namninsamling om att bevara landsbygdsskolorna till kommunfullmäktige. Bilder: Arkivbilder

Sparförslaget om att stänga Gällaryds skola och Fryele skola har varit en het fråga i Värnamo kommun de senaste veckorna. Efter att barn- och utbildningsnämnden beslutat att återremittera frågan finns fortfarande en oro kvar bland föräldrar i både Fryele och Gällaryd. Med anledning av förslaget påbörjades en namninsamling för att bevara landsbygdsskolorna. I kväll överlämnades namninsamlingen till kommunfullmäktiges ordförande Stefan Widerberg (C).

– Vi har fått 1 213 namnunderskrifter. Det visar hur viktigt den här frågan är, säger en representant i en kommentar till tidningen.

I samband med överlämnandet fick även varje fullmäktigeledamot en lapp med rubriken ”Skolan – kommunens viktigaste uppgift!!” På lappen fanns tre uppmaningar till kommunfullmäktige:

 

1) Skolor för alla i hela kommunen

– Fortsätt utveckla landsbygdsskolorna!

2) Skolan ska ge behörighet till gymnasiet:

– Enligt höstbetygen för årskurs 9 är endast 70 procent behöriga till gymnasiet, vems är ansvaret?

 

3) En skola som ger friska och trygga barn:

– Utveckla elevhälsovården med en nollvision för antalet hemmasittare. Vet kommunfullmäktige om hur många elever det är som har problematisk skolfrånvaro?

Taggar

Dela