Nyheter

MP: Skulle världen se ut som den gör i dag om kvinnor hade halva makten?

Nyheter Internationella kvinnodagen är idag och som miljöpartist är jag stolt att partiet alltid fördela makten 50:50 mellan könen i alla val och uppdrag. Läs MP-debatten här… 

Jörgen Skärin (MP)

Det är liksom i partiets DNA och stadgar och därför har vi två språkrör en man och en kvinna för att politiken skall ses från ett kvinnligt och ett manligt perspektiv. Idag börja vi intressera oss för psykologin och vad vi gör för att förstå vår omvärld. Eftersom allt fler mår sämre just mentalt, men bättre fysiskt i västvärlden. Vad skiljer kvinnas hjärna från en mans hjärna? Det har aldrig forskats på i vetenskapliga rapporter. Det är nu på senare tid som man utvärdera mediciner på båda könen. För att man ser att det finns skillnader i dosering och effekt. Ponera nu att det är skillnader i hur kvinnor tänker och beslutar med lika fakta.

Skulle världen ser ut som den gör idag med konflikter, klimatkriser och ekonomiska system om kvinnor tog fler beslut i dessa frågor. Idag sitter inte kvinnorna på denna makt utan skall vara underkastad mannen i stora delar av världen i lön, styrelser och regeringar. Då kan vi gå till biologin och studera hur hanar och honor fördela sina livsuppgifter i vårt gemensamma ekosystem för i grunden är vi en biologisk varelse som begåvats med ett konsekvenstänk som vi har utvecklat genom evolutionen.  

Min fråga på internationella kvinnodagen är? Hur skulle världen och samhället sett ut om makten och förutsättningar varit 50:50 mellan kvinna och man. För där är vi inte ännu enligt rapporter så är vi där om 100 år och då är det bara frågan om löneskillnad.

Miljöpartiet i Värnamo
Jörgen Skärin

Taggar

Dela