Nyheter

Mountainbikebana önskas i Tånnö

Nyheter Tånnöbor vill ha en mountainbikebana för samhällets unga. – Vi bör kunna hitta en lämplig plats för det, säger Linus Enochson på teknik- och fritidsförvaltningen.

Tånnöbor vill ha en mountainbikebana för samhällets unga. Bilder: Per Bunnstad/David Alin

Under landsbygdsdialogen i Tånnö lyftes önskemålet om att bygga en mountainbikebana för de unga. Linus Enochson tog ordet.

– Jag vill minnas att mountainbikebana var ju en del av föräldraföreningens författade ansökan till Norhedsstiftelsen för multiarenan och skateboardrampen. Vi har varit runt och tittat på lite platser här, vi äger ganska lite mark och de ytorna som vi var och tittade på var det lite mycket fornlämningar, så vi har ju funderat lite på var vi skulle kunna göra det någonstans och sedan så ska man hitta massor för att kunna göra det  men jag tänker att man bör kunna hitta någon plats, kanske inte på kommunal mark men vi fortsätter den dialogen med föräldraföreningen och även vägföreningen. I vissa fall har vi varit och tittat på  ytor som kan vara lämpliga, säger Linus Enochson.

– Vi var och tittade bland annat på andra sidan riksettan ner mot båthamnen, men där finns två stora skäl till att inte ha det där. Dels kan inte ungarna vara nere bland båtarna, dels kan de inte vara på andra sidan riksettan utan vi vill ha dem i byn där de syns så att vi ser vad de håller på med. Risken är alldeles för stor. Där finns en kotunnel under vägen men den är inte så lämplig, säger en mötesdeltagare.

– Det är en av få större sammanhängande ytorna vi har men vi fortsätter med den dialogen, säger Linus Enochson.

Taggar

Dela