Nyheter

Motsägelsefullt på bostadsmarknaden

Nyheter Säljare vill avvakta, men köparna står på kö

Håkan Fridh. Arkivbild

Från ett stort högtryck på bostadsmarknaden med många affärer till ständigt stigande priser har verkligheten bromsats under våren. De mäklare som vi har pratat med säger att det finns ett stort köpintresse men att säljarna är lite försiktiga i tron att marknaden fått ett hack i skivan. Det har medfört att det kommit in färre objekt till försäljning en det säljs med samma hastighet som tidigare eller ännu snabbare eftersom utbudet är lägre. Dessutom har priserna fortsatt att stiga, framförallt i centralorterna. En annan effekt är dock att det i spåren av corona är betydligt färre besökare på visningar än tidigare. Det har man försökt att lösa genom ett ökat antal privatvisningar. Men mönstret är att de som kommer på visning är aktiva köpare.

I Värnamo kommun finns det ett stort intresse från många håll som säger att de lockas av skola och barnomsorg samt arbetsmarknaden. Även om du har jobb i Jönköping kan du bo bekvämt i Värnamotrakten i och med de satsningar som görs på kollektivtrafiken med till exempel en snabbuss.

Från mäklarhåll är man övertygad om att bostadsmarknaden kommer att nå och till och med överträffa tiden före pandemin när vi återigen kan leva ett normalt liv utan restriktioner.

– Utbudet är mindre än normalt. Vi har många som vill sälja men som tror att det är dålig säljtid i ”coronatider ”. Men de som säljer får bra betalt, priserna är generellt högre än tidigare, framför allt i centralorterna, säger Håkan Frid som är fastighetsmäklare vid Fastighetsbyrån i Värnamo

Bostadsområde i Värnamo. Arkivbild

Taggar

Dela