Nyheter

Mot slut på Flymossen

Nyheter Under kvällen har räddningstjänstens operativa arbete på brandplatsen vid Flymosse norr om Bredaryd avslutats.

Från inledningen på branden. Läsarbild

Räddningsledare Anders Björk bedömer att samverkan har fungerat mycket bra och resultatet har under de givna förutsättningarna blivit bra.

För kontroll av brandplatsen har överflygning utförts med helikopter, detta för att se om det förekommer rökutveckling. Det har också flugits med flygplan som var försedda med värmekameror. Flygning har utförts både dagtid som nattetid. Dessa överflygningar har utförts för att få ett bra beslutsunderlag inför överlämnandet från operativt arbete till efterbevakning. Flygningarna är utförda på beställning av räddningstjänsten.

Ansvaret för arbetet med kontroll av det brandområdet, släckning av glödbränder med mera kommer att övertas av det företag som anlitats av de inblandade försäkringsbolagen

Det återstår mycket arbete med att hämta in och återställa de fordon och den materiel som använts vid släckningsarbetet, detta arbete kommer att utföras av bland annat personal från räddningstjänsten i Värnamo.

En del av den använda utrustningen som slangar, hackor, strålrör mm kommer att lämnas kvar och användas vid eftersläckningsarbetet.

– Värnamo kommun räddningstjänsten vill tacka alla som deltagit i arbetet med släckning, logistik, support av alla de slag, det gäller privatpersoner, företag, frivilligorganisationer, andra räddningstjänster, Försvarsmakten, Länsstyrelsen med flera, hälsar räddningschef Anders Björk.

Taggar

Dela