Nyheter

Mordteater intar värdshus: ”Perfekt inramning”

Nyheter Mordteatern inleder ett nytt samarbete med Bredaryds Wärdshus. – Wärdshuset blir en perfekt inramning för morddramat, säger Sebastian Edberg, konstnärlig ledare för Mordteatern.

Pressbild: Mordteatern  [1/3]

Pressbild: Mordteatern  [2/3]

Pressbild: Mordteatern  [3/3]

En novemberkväll bjuds det in till mordteaterpremiär på Wärdshuset, där gästerna förflyttas tillbaka till år 1897.  Publiken hamnar hemma hos Majorskan, tillika änkan Dorotea Armstedt, skall saker och ting äntligen ställas till rätta. Som gäst kastas man en gripande berättelse vars handling kretsar kring förbjuden kärlek, förvirrande intriger, avslöjande poesi och djupt begravda lögner. Mellan scenerna serveras en trerätters-meny och då finns tid att ventilera sina misstankar med bordsgrannarna – eller förundras över de tidsenliga kostymerna som är original från tiden. En kväll med spänning, humor och god mat utlovas.

– Som publik deltar man inte i själva skådespelet utan detta är en ren teaterföreställning – man kan tryggt luta sig tillbaka och njuta av maten och skådespelet, men inte för mycket – ledtrådar ska vävas samman och pusselbitar läggas på plats för att man ska kunna avslöja vem mördaren är…i slutet av kvällen får gästerna lämna in ett pappersark där vem det var man tror utförde mordet ska pekas ut. Varje scen är fylld av ledtrådar och bevis som kan användas för att ringa in den skyldige – en enkel uppgift kan tyckas – men då gäller det att man inte dras med i de villospår som läggs ut innan man ens vet vem i föreställningen som kommer att mördas… Bland de rätta svaren dras sedan en vinnare för kvällen. Och ingen föreställning är den andra lik. Utgången i ”Den sista Versen!” ändras från kväll till kväll, säger Sebastian Edberg, konstnärlig ledare för Mordteatern.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *