Nyheter

Misstänkt tjuv hittades av polishund i Rydaholm

Nyheter Polisen fick i natt tips som ledde till att en misstänkt tjuv kunde gripas i trakten av Rydaholm.

En polishund lyckades spåra upp en person utanför Rydaholm. Mannen är från utlandet och ännu inte identifierad. (Arkivfoto från Polis-SM)

Det var vid03.30-tiden i natt som polisen fick tipset. Någon person hade då sett bilar och ljussken från en ficklampa i trakten utanför Rydaholm. Polisen åkte till platsen och hittade till en början en släpvagn som var lastad med diverse gods. Bland annat trädgårdsmaskiner. Man hittade en utländsk bil som var parkerad.

– Vi misstänker att bilen är från Polen, berättar förundersökningsledaren Pia Paldanius vid polisen i Värnamo. När bilen hittas misstänkte polisen att eventuella gärningsmän hade lämnat platsen till fots.

En hundpatrull kallades till platsen och påbörjade ett eftersök. Det visade sig mycket framgångsrikt. Polishunden lyckades nämligen spåra upp en person. Denne fördes till polisen i Värnamo. I skrivandets stund sitter mannen kvar i polisens förvar. Orsaken är att mannens identitet ännu inte gått att fastställa.

I trakten kring Rydaholm, Horda och Bor har det efter sommaren varit mängder av inbrott, främst i fritidshus och garage. Återstå att se om den nu misstänkte personen kan knytas till dessa inbrott. I så fall kanske polisen lyckas reda ut ett 20-tal olika inbrott som genomförts i området under hösten.

Taggar