Nyheter

Misstänkt sprängladdning i bostad – 50 personer evakuerade på Torpa

Nyheter Flera polispatruller är på plats i ett bostadsområde nära Bäckadalsgymnasiet i Jönköping för att kontrollera en händelse. Polisen fick vetskap om ärendet vid 19.35 under tisdagskvällen då det via SOS inkom ett muntligt hot. Händelsen rubriceras som grovt olaga hot, det finns ingen misstänkt i nuläget.

Flera polispatruller finns i närområdet och arbetar i ärendet. Ingen person är fysiskt skadad. Boende i närområdet har utrymts.

– Vi arbetar vidare med informationsinhämtning för vidare bedömning av ärendet. Avspärrningar har upprättats för att obehöriga ska hålla avstånd, berättar Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson

Detta är en pågående insats och strax innan 21 meddelade polisen att hotet kommit in via telefon till SOS Alarm och att de fortsatt är kvar på platsen med full styrka.

Texten uppdaterad 22.00; Än så länge har inget misstänkt farligt föremål påträffats. Dock är det nationella bombskyddet, som är en del av polisen, på väg till platsen för att undersöka närområdet.

Taggar

Dela