Nyheter

Minus i verksamheterna men totalt ett överskott i Värnamo kommun

Nyheter Det visar den årsredovisning som presenterades för kommunstyrelsen idag

Det var inte bara kommunens årsredovisning som presenterade utan även de kommunala bolagen som inom koncernen Värnamo kommun. När det gäller den kommunal verksamheten i de olika förvaltningarna visade det på ett totalt underskott på 26 miljoner jämfört med budget. Andra faktorer som finns, till exempel den goda skattekraften, gör att resultatet på sista raden ändå blir ett överskott på 8 miljoner. Det är en halvering av överskottet för 2018.

Nämnderna visar en stor avvikelse i förhållande till budget, sammanlagt -26 miljoner kronor. De största underskotten visar medborgarnämnden med drygt 21 miljoner kronor, omsorgsnämnden med omkring 8 miljoner kronor och barn- och utbildningsnämnden med drygt 5,5 miljoner kronor.  Av medborgarnämndens stora underskott består omkring 11 miljoner kronor i uteblivet statsbidrag från Migrationsverket.

Det redovisades också en nettoinvestering på omkring 270 miljoner kronor där de stora investeringarna gjorts i skolor och förskolor. För finansieringen av dessa investeringar lånade kommunen 150 miljoner kronor under året och har nu en låneskuld på 400 miljoner kronor. Budgeten för investeringarna låg på drygt 550 miljoner kronor, men stannade på knappt 270 miljoner kronor beroende på att ett antal investeringsobjekt har, av olika skäl, blivit försenade.

Taggar

Dela