Nyheter

Militärt specialförband och rikspolischefen samtidigt i Värnamo

Nyheter Både polisen och militären lägger ett stort fokus vad som händer i Värnamo kommun.

Enligt uppgift så är det försvarets specialstyrkor som nu övar strax utanför Bredaryd. Här är helikoptern under mörkerflygning över Ängarna i Bredaryd.

I dag besökte rikspolischefen Anders Thornberg, för att informera sin om läget i Värnamo efter senaste årens skjutningar runt om i stan. Samtidigt genomför försvarsmaktens insatsstyrka en dygnslång övning i kommunen.

Försvarets specialförband
Enligt vad Värnamo.Nu erfar är det försvarsmaktens särskilda operationsgrupp, SOG som tillsammans med särskilda helikoptergruppen tränar.

– Vi kan inte kommentera något om övningen, berättar en bevakningssoldat som befann sig vid övningsplatsen på Ängarna utanför Bredaryd.

Samtidigt som helikoptern i mörkret hovrar på låg höjd över området så berättar vaktsoldaten att han inte kan berätta något alls om övningen. Han hänvisar i stället till försvarsmaktens pressinformatör i Stockholm.

– Vi kommenterar inte vilka styrkor det är som övar, men det är land- och flygförband, bekräftar Karin Lorentzon som är jourhavande kommunikatör på försvarshögkvarteret.

Rikspolischefen Anders Thornberg gästade Värnamo i dag.

Rikspolischefen
Rikspolischefen kom till Jönköpings flygplats i går kväll. Han fick sedan åka med en av polisens piketbilar till sitt hotellrum. Onsdagen avsattes sedan för möte med polisen i Värnamo.

– En dag i veckan brukar jag ägna åt att besöka olika polisområden.

– Efter den senaste tidens händelsen kände jag att det var dags att besöka Värnamo, förklarade polischefen.

Han ville på plats försäkra sig om hur poliserna mår efter alla skjutningarna. Han uttryckte också att han var mycket nöjd över hur man lokalt-, regionalt- och från rikspolisen hanterat den organiserade brottsligheten i Värnamo.

Övningen
Att förvarets speciella insatsstyrka övar utanför Bredaryd bekräftas inte av försvaret själva. Uppgiften kommer från person med inblick i övningen.

– Vi pratar inte om vilka styrkor som övar, poängterar Karin Lorentzon.

Hon berättar dock att övningen kommer att pågå hela natten och att både markstrids- och flygförband kommer att delta.

• Är det en tillfällighet att rikspolischefen är här i kommunen samtidigt som militären övar i Bredaryd?
– Jag kan helt ärligt säga att jag inte kände till att rikspolischefen var där, avrundar Karin Lorentzon på försvarsmaktens informationsavdelning.

 

Uppe till höger i bild skymtar den militärhelikoptern som ingår i övningen som ska hålla på hela natten utanför Bredaryd.

Taggar

Dela