Nyheter

Mikael Wiehe till Värnamo

Nyheter I nästa vecka blir det tvåårskalas i Värnamo och en av gästerna är Mikael Wiehe.

Mikael Wiehe. Foto: Felicia Malmström/United Stage

Det hela handlar om den så kallade ”rutan” på Flananden.
Det blir olika aktiviteter som att elever från folkhögskolan spelar en pjäs fritt baserad på manuset till Ruben Östlunds kommande internationella storfilm ”The Square”.
– De har fått tolka helt fritt utifrån manuset så jag är väldigt spänd på att få se vad de har gjort! säger Ruben Östlund.

För två år sedan invigdes den första Rutan, mitt på torget Flanaden i centrala Värnamo. På en skylt vid Rutan står det: ”Rutan är en frizon där tillit och omsorg råder. I den har vi samma rättigheter och skyldigheter utan åtskillnad.”

Marie Albertsson är dramalärare på Värnamo folkhögskola. Hon har hållit ihop manusarbetet och regisserar pjäsen.
– Det var spännande att få läsa manuset och det gav mycket bilder i huvudet, så det har varit en utmaning att göra en kortpjäs av det långa manuset. Sedan händer det mycket med manuset under arbetet med skådespelarna, säger Marie Albertsson.

Även musikern Mikael Wiehe deltar vid tvåårsfirandet på kvällen. Därtill berättar filmproducenten Kalle Boman om projektet Rutan och det visas klipp från filmen ”The Square”. Firandet inleds med ett lunchsamtal på Vandalorum under rubriken ”Tillit i det offentliga Sverige”.

Taggar

Dela