Nyheter

Mikael om enkätundersökningen: ”Bred förbättring inom flera viktiga områden”

Nyheter Kommunalrådet Mikael Karlsson (C) välkomnar det förbättrade företagsklimatet. – De ansträngningar vi har gjort för att förbättra företagsklimatet i Värnamo kommun ger resultat, säger han till Värnamo.nu.

Kommunalrådet Mikael Karlsson (C) välkomnar det förbättrade företagsklimatet. Bilder: Pressbilder

I går berättade vi om Svenskt Näringslivs enkätundersökning. Undersökningen visade att företagsklimatet i Värnamo kommun ökat i sin helhet upp till betyget 3,9 på en sexgradig skala. Samtidigt har förtroendet för politikerna ökat upp till betyget 4,0 på den sexgradiga betygskalan. En utveckling som gläder kommunstyrelsens förste vice ordförande Mikael Karlsson (C).

– Utvecklingen är mycket positiv och visar att de ansträngningar vi har gjort för att förbättra företagsklimatet i Värnamo kommun ger resultat. Att vi har fått högre betyg på tio av 15 delfrågor indikerar en bred förbättring inom flera viktiga områden. Ökningen i det generella betyget för företagsklimatet och det ökade förtroendet för politikerna visar att vi är på rätt väg och att våra åtgärder uppskattas av företagen i kommunen.

Vad betyder ökningen för kommunen?

– Ökningen i betygen betyder mycket för Värnamo kommun. Ett bättre företagsklimat leder till en mer dynamisk och attraktiv kommun för företag att etablera sig och växa i. Det kan resultera i fler arbetstillfällen, ökad skatteintäkt och en starkare lokal ekonomi. När företagen trivs och har förtroende för kommunens politiker och tjänstemän, skapas en positiv spiral där fler företag vill etablera sig här, vilket i sin tur leder till ännu bättre förutsättningar för invånarna.

Hur ska ni arbeta för att säkerställa siffrorna och kunna förbättra dem ytterligare?

– För att säkerställa och förbättra dessa siffror ytterligare kommer vi att fortsätta dialogen med företagen genom regelbundna möten och dialoger med lokala företag för att förstå deras behov och utmaningar. Vi ska också arbeta för att vidareutveckla vår service till företagen genom snabbare handläggningstider, tydligare information och bättre stöd vid nyetableringar. Vi ska också investera i utbildning som gynnar företagens tillväxt och innovation och genom att stärka samarbetet mellan kommunen, företagen och utbildningsinstitutioner för att säkerställa att arbetskraften har de kompetenser som efterfrågas.

Vad ser du för framtida utmaningar? 

– Behålla och attrahera kompetens, att säkerställa att vi har en arbetskraft med rätt kompetens för att möta företagens behov, vilket kräver nära samarbete med utbildningssektorn. En annan utmaning är att balansera ekonomisk tillväxt med miljömässig hållbarhet, så att vi kan skapa en hållbar framtid för kommande generationer.

LÄS MER:  Ny undersökning: Så tycker näringslivet om företagsklimatet i GGVV-regionen
Taggar

Dela


1 reaktion på Mikael om enkätundersökningen: ”Bred förbättring inom flera viktiga områden”

Mycket skryt i vanlig ordning från vänsterliberalen
Mikael Karlsson. Om Värnamo är så fantastiskt varför är då kommunen omsprungen av Växjö för länge sedan.

Kommentarsfunktionen är stängd