Nyheter

Mihaela förverkligar drömmen

Nyheter Mihaela Anghelescu strävar efter att alla människor ska må bra. Nu har hon startat en egen massageklinik.

Mihaela Anghelescu strävar efter att alla människor ska må bra. Nu har hon startat en egen massageklinik.

Värnamobon Mihaela Anghelescu är minst sagt en unik person. Hon är utbildad jurist och arbetade under många år inom yrket, men själen ville annat. Då bestämde hon sig för att förverkliga sin dröm om att bli massageterapeut. 

– Jag har masserat nära och kära i hela mitt liv och kände att det här var något för mig. Efter ett års studier fick jag mitt diplom 2012, berättar Mihaela.

Året efter bestämde hon sig för att lämna Rumänien och flytta till Sverige. 

– Vi bodde i Bukarest, en stressig storstadsmiljö, och jag som ensamstående förälder ville ge mina döttrar en trygg uppväxt. Min syster bodde redan här och jag satte upp målet att jag skulle ta mig till Sverige med mina barn. Det var ganska svårt med språket i början men med tiden har det gått bra, säger Mihaela.

Mihaela fick arbete som vårdbiträde, men när hon skadade knät i början av pandemin blev hon arbetslös. Då föddes tankarna på att ge massagen en chans. Genom Arbetsförmedlingen fick hon hjälp att starta eget företag och hon har fått hjälp med att hyra en lokal i Sveahuset på Götavägen i Värnamo. I mars slog hon upp portarna.

– Genom pandemins intåg har många fått jobba hemifrån, vilket har gjort att de inte har tränat som de ska. Det finns ett stort behov, det har gått jättebra hittills och kunderna är jättenöjda. Jag är supertacksam till alla som har hjälpt mig att få den här chansen. För mig är massagen mitt sätt att hjälpa folk att må bra. 

Men det är inte enbart massage som ligger Mihaela Anghelescu varmt om hjärtat. Hon är även utbildad zonterapeut och erbjuder flera massagemetoder och zonterapi. Mihaela utövar även reiki healing, en behandlingsmetod som arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet för att motverka smärta, stress, ångest samt fysiska och mentala spänningar. 

– Vi lever i ett samhälle där allt fler känner sig stressade och spända och har svårt för att slappna av. Kroppen är duktig och vet ”när den ska lägga sig själv”, så att säga. Det finns ett ordspråk som säger att ”vi vet inte hur vi inte ska göra något”, vilket säger rätt mycket. Det handlar om att lära sig att slappna av. För att få kunderna att slappna av använder jag mig av reiki inom massagen. Jag använder mig av min intuition och låter händerna gå på rätt ställen. 

Att kroppen är unik fick Mihaela erfara i tonåren.

– När jag var 15 år gammal var jag och min kusin på disco. Dagen efter var det skola och jag tänkte för mig själv: hur kommer jag att klara skolan? Jag sa till mig själv: ”jag ska vakna klockan 7, pigg och glad som att jag har sovit hela natten”. Jag vaknade prick klockan 7, pigg och utvilad som om jag hade sovit åtta timmar, när jag i själva verket hade sovit endast två timmar. 

Sporrad av erfarenheten har Mihaela senare fått veta att det handlar om den så kallade Silva-metoden, uppkallad efter sin skapare José Silva på 1940-talet, som handlar om personlig utveckling, tanke- och medvetenhetsträning. 

– Det går ut på att du målar upp en bild för dig själv, blundar sedan och tänker att det redan har hänt. Gör man det varje dag så kommer drömmen att bli verklighet.

Taggar

Dela