Nyheter

Michel ska nå nya höjder i Folkets Hus

Nyheter Folket Hus i Vaggeryd fick ny verksamhetschef i början av april. Vi har fått en pratstund med industri- och fackarbetaren som sadlar om

På andra våning i Folkets Hus finns den digitala biomaskinen  [1/7]

"Ljud och ljus som inne i stan" kommenterar Michel  [2/7]

Michel är ett välkänt ansikte inom industrin. Nu finns han sedan några veckor tillbaka på Folkets Hus i Vaggeryd  [3/7]

De gamla bioanläggningarna finns kvar. Kanske kan Michel få sina tränarkompisar på Atletklubben att hjälpa till att bära ner dem?  [4/7]

Ny ansvarig för Folkets Hus i Vaggeryd  [5/7]

"Visst ska det dofta popcorn när man ska gå på bio"  [6/7]

"Jag har funderat på att någongång göra något annat, när jag fick frågan var nej inget alternativ" menar Michel  [7/7]

Michel Magnusson bor i Vaggeryd med sina två pojkar. Han har varit regionalt skyddsombud och är ett välkänt ansikte på företagen i Hillerstorp, Gislaved och Värnamo. Han sitter i Folkets Hus styrelse och bolagsstyrelsen i Vaggeryds Elverk. Ordförande för Waggeryds Atletklubb och har jobbat med CNC-maskiner på Stacke Hydraulik i Skillingaryd sedan 15 år tillbaka. Från hydraulikbranschen är han nu tjänstledig i ett halvår…

– Egentligen var det väl inte så svårt att få tjänstledigt i dessa tider men den maskinen jag kör är det inte många som kan, så jag drog på det lite när jag fick frågan om att ta över efter Pernilla Karlsson. Det här är ett väldigt speciellt jobb och man kan inte bara stämpla ut och gå hem. Att jobba här är något helt annorlunda. Men jag har sagt själv att jag ska göra något annat någon gång så ett nej var egentligen inte ett alternativ för mig när ordförande Eva Karlsson frågade mig för lite mer än två månader sedan, börjar Michel berätta över en kopp kaffe inne på kontoret i Folkets Hus.

Vad gör en verksamhetschef på Folkets Hus, undrar vi?

– Just idag är allting väldigt annorlunda. Kalendern är tom, ingen får träffas och vi visar ingen bio. Men här handlar det om allt från att städa, fakturera, bokföra, ta hand om gäster, bokningar och sen bion förstås. Här gäller det att anpassa sig. Det kanske blir hemmasemester för många kommuninvånare i ett regnigt juli så det är klart att vi ska köra bio då. I dagsläget finns här ett antal hyresgäster. Egerts trafikskolan, Kommunal, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och ett vaktbolag. Det finns utrymme för fler, så det är bara att ringa, kommenterar Michel.

När en konferens arrangeras blir det en del arbete både innan och efter. Välkända A-salen (reds anm; biosalongen) görs om och stolarna flyttas ut och vanliga bord och stolar tar plats i salongen.

– Våra lokaler hyrs ut till PRO månadsmöte, NBV-dans, nästan alla partigrupper är här och för privata arrangemang finns vi också. Perfekta lokaler och kök till bröllopsfesten eller annan privat sammankomst finns hos oss.

Bion är sedan några år tillbaka helt digitaliserad så är det världspremiär i New York kan man se filmen i Vaggeryd vid samma tidpunkt med bästa ljud och ljusuppsättning i biosalongen och samma system som ”inne i stan”.

– När det är biohögsäsong så körs flera filmtillfällen per helg. Vi får filmerna digitalt och popcorn samt godis finns också att köpa i vår lilla kiosk. Om man ska åka på bio inne i stan behöver man planera flera dagar innan och boka biljett. Jag tror och vet att vi kan konkurrera med att man kan sätta sig på cykeln och dra till Folkets Hus en halvtimma innan filmen börjar, berättar Michel.

Framtiden på Folkets Hus

– Jag vill kunna sitta här om ett år och säga att jag har förändrat något. Det kanske handla om en popcornmaskin. Visst hör det till att det doftar nygjorda popcorn när man kommer förväntansfull till en biosalong. Jag vill såklart öka omsättningen och jag ska utveckla verksamheten. Det här är ett hus för folket och så ska det vara. Det kanske blir en sluttande biosalong med nya sköna stolar? Eller nya konferensstolar? Man ska få en upplevelse när man kommer hit. Jag har mängder med tankar och ideér. Vill ungdomarna komma hit och spela LAN? Bingo är populärt, vi kanske kan samarbeta med Hok? Skillingarydsborna kan komma hit och spela bingo. Sportevenemang där man ordnar lite snacks och visar en stor hockey- eller fotbollsmatch? Folkets Hus ska vara kommunens upplevelsen. Jag vill såklart samverka med andra föreningar, för man ska inte uppfinna hjulet som redan finns. Kanske arrangera mässor? Ölprovning? Danskurser? Barnkalas? Mässor? Utställningar? Ja, idéerna är väldigt många, konstaterar Michel och kikar ut över parkeringsplatsen söder om Folkets Hus och idéen om utomhusaktiviteter kommer upp.

Här krävs mer än en heltidstjänst där mängder av ideér finns och en anpassning av privatlivet, och ny livsstil, för Michel Magnusson som nu är ansvarig för Folkets Hus i Vaggeryd. Men att rätt man är på rätt plats råder inget tvivel om…

Taggar

Dela