Melinda från Värnamo blev restaurangchef
Nyheter Med rätt inställning går det att komma långt. Det är Melinda Dal från Värnamo ett bra exempel på.
23-åriga Melinda Dal är numera restaurangchef på Pinchos i Värnamo.
I augusti öppnade den stora restaurangkedjan Pinchos en restaurang i Värnamo.
Melinda var en av många som sökte arbete på den nya restaurangen.
Hennes ambition var att få jobba i köket och arbeta med mat.
Men nu, efter bara några månader är det hon som är chef för hela restaurangen.
– När jag fick arbetet här så började jag som kock.
– Men redan efter några dagar fick jag förfrågan om jag ville ha ett nytt jobb.
– De ville att jag skulle bli kökschef, berättar Melinda.
Då hade hon arbetat mindre än en vecka på Pinchos.
– Jag tycker det är väldigt bra att ett företag som Pinchos kan uppmärksamma unga lokala förmågor som vill avancera, berättar Melinda Dal.
Under den här tiden så var det ett väldigt stort intresse bland Värnamoborna att besöka restaurangen.
– Vi hade fullsatt varje helg och mängder av folk även på veckorna, förklarar hon.
Som kökschef hade hon tre anställda som hon basade över.
Men nu hade ledningen fått upp ögonen ordentligt för Melinda.
Därför frågade de henne för ett tag sedan om hon villa avancera ytterligare i företaget.
Pincho behövde en ny restaurangchef.
– Jag tvekade inte en sekund när jag fick frågan.
– Det nya jobbet innebar både ett stort ansvar och var en riktig utmaning, men som sagt, jag tvekade aldrig, fortsätter hon.
Från att hon börjat i köket har hon i dag avancerat till chef för ett 30-tal fast anställda och timanställda.
– Vi har fortfarande efter fyra månader mycket folk som kommer till restaurangen.
– Extra kul är att folk kommer hit utifrån, vi har numera matgäster även från Gislaved, Ljungby och Sävjö, avslöjar Melinda Dal.
Som personalchef försöker hon nu att sätta lite egen prägel på restaurangen.
Men eftersom Pinchos är en stor kedja, med 60 restauranger i Sverige så är mycket på menyn gemensam för hela kedjan.
– Men vi kan ändra på ungefär 20 procent av menyns innehåll och det kommer vi att göra också, för att få lite lokal prägel på restaurangen slutar Melina Dal.
Melinda Dal började i köket på Pinchos. Nu är hon restaurangchef där.
Synd att man inte får äta hos er utan en ny smartphone med rätt app och samtidigt vara uppkopplad till internet.