Nyheter

Mässa om säkerhet

Nyheter Ökad säkerhet är ett område som engagerar allt fler. Inte minst tillverkarna av säkerhetssystem.

Stefan Timhagen, chef för affärsutveckling på Elajo, var nöjd med att så många besökare kom till mässan.  [1/12]

Iloq-nyckelsystemet visades upp. En borttappad nyckel kan enkelt spärras.  [2/12]

Brandvarnare både för hem och industri.  [3/12]

Det var många som kom till minimässan på Gummifabriken i Värnamo.  [4/12]

Mängder ov olika nya övervakningssystem presenterades.  [5/12]

Mässan gav möjlighet till att knyta nya kontakter.  [6/12]

Stina Nyman är energiingengör på Elajo. – Numera styrs även många ventilationssystem via mobilen, berättade hon bland annat.  [7/12]

Marknadsförde nya nyckelsystemet.  [8/12]

Nått hundratal besökare kom till mässan.  [9/12]

Det fanns mycket teknisk utrustning att studera.  [10/12]

Lås är ju det primära när det gäller säkerhet.  [11/12]

– Säkerhetsbranchen ökar snabbast, berättade Jesper Söderström, avdelningschef säkerhet på Elajo i västra Småland  [12/12]

Elajo El & Energiteknik AB i Bredaryd är ett företag som satsat stort på denna bransch. Företaget, som kanske med är känt som ett företag som sysslar med el och ventilation, satsar numera också stenhårt på säkerhetssystem till privatpersoner men framför allt till andra företag.

I dag arrangerade företaget en minimässa på Gummifabriken i Värnamo. Ett 10-tal utställare, partners till Elajo kom då för att visa upp det senaste inom säkerhet.

Jesper Söderström är avdelningschef säkerhet, Småland väst på Elajo.
Han berättar att företaget har 23 personer som bara arbetar med larm inom Östbo och Västbo.
Han berättar också att det förutom tänkta kunder och andra intresserade också kommit skolelever till mässan.
– Vi har bjudit in studerande vid gymnasiet i Gislaved och Värnamo att komma hit för att titta på mässan, förklarar Jesper Söderström.

Att just studenter i årskurs två och tre är inbjudna handlar om att företagen vill visa upp sina verksamheter och produkter, i förhoppning om att kunna rekrytera ungt folk till verksamheten.
På dagens mässa visades det upp mycket olika produkter som har med säkerhet att göra. Främst handlar det om så kallat skalskydd, olika lås övervakningssystem.
Ledordet när det gäller de nya säkerhetssystemen är samverkan. Tanken är att de olika systemen ska kunna samverka med varandra. Ett stort fokus på mässan handlade om mobiler. Många av de senaste säkerhetssystemen bygger på att de ska kunna skötas från en app i mobilen.

Samma sak när det gäller nya ventilationssystem som företaget presenterar. Även där är mobilen navet varifrån det mesta styrs. Ett annat nytt system som visades upp är iloq-systemet,  som bland annat Finnvedsbostäder anammat. Det är ett system där en enda nyckel kan passa i mängder av olika dörrar. Största fördelen är att en borttappad nyckel enkelt kan spärras elektroniskt. På så vis slipper exempelvis ett bostadsbolag att byta ut mängder av lås om en huvudnyckel skulle komma på villovägar.

Taggar

Dela