Nyheter

Martinas blogg: Magiskt

Nyheter Martina Löwenham bloggar om något magiskt.

Man skulle ha lite av den drivkraft som växter har. Att orka spira och gro, på det mest märkliga ställen.

Det är skönt att bara stanna upp och se detaljerna i naturen ibland. Så vackert!

Magiskt. Magiskt är verkligen ordet man söker när man ger sig ut i naturen just nu. All denna grönska som fullkomligt exploderat senaste dagarna. Våra träd gick från noll till hundra känns det som. På min kvällsrunda med hunden häromdagen kunde jag inte låta bli att stanna flera gånger och fotografera. Ibland behövde jag stanna bara för att häpnas över hur vacker naturen kan vara.

Skulle egentligen vilja ha en ordentlig kamera och lära mig fotografera på riktigt. Just nu använder jag ju telefonen. Och den tar för all del helt ok bilder. Men mycket vill ha mer. Å andra sidan vet jag inte när jag skulle ha tid att lära mig fotografera också. Finns gott om annat som ska göras.

Inomhus behövs det storstädning delux. Men det är ju så tråkigt att vara inne när vädret är fantastiskt. Denna långhelg har verkligen kommit på precis rätt dagar. Och det är ju fantastiskt att det faktiskt är två dagar kvar av ledigheten när det redan gått två dagar. Underbart!

Snart ska vi åka ännu en vända till tippen med skräp som stått och väntat på bättre tider, ork och framför allt släp. Men plötsligt händer det. Så himla befriande att bli av med eländet.

Denna veckan var sonen på sin första skolresa, turen gick till Jönköping. Upptech och stadsparken och han verkade mycket nöjd när han kom hem. Dottern var så klart avundsjuk, så som småsyskon så lätt blir. Så vi tog den lediga dagen till att åka på utflykt vi med. Vi gjorde matsäck och den åt vi först på Götaströms rastplats. Trots motorvägen intill är det faktiskt rätt mysigt där med borden, ån och lekplatsen. Efter det for vi till Hjortsjöns badplats. Jag har aldrig varit där, men det var ju jättemysigt.

Premiärdopp av fötterna i Hjortsjön.

Vi lekte lite, och vi passade på att bada fötterna. Dottern var först i och hon gick där fram och tillbaka. ”Var det skönt?” frågade jag henne, eftersom hon var i. ”Nej, det var iskallt” svarade hon och fortsatte traska fram och tillbaka. Jag hade fötterna i jag med och det var trots allt riktigt skönt. Särskilt eftersom att det var så härligt varmt och skönt i luften.

Något som hör sommaren till är rabarber. I veckan kunde vi skörda de första och göra rabarberpaj. Och det var som att det var startskottet för sen exploderade det visst i rabarberlandet och de sköt iväg. Så får kanske bli en rabarberpaj till nu i helgen.

Det vi planterade i ett tidigare inlägg har också växt väldigt bra. Vi har haft växtlampa på och det gjorde visst susen. Fått skola om flera stycken av krukorna. Men mycket ska ut. Igår hämtade vi de sista odlingslådorna så nu ska de bara på plats och fyllas med jord så ska vi nog få ordning på det hela.

//Martina

Taggar

Dela