Nyheter

Marmelad, Venus och minikris

Nyheter Jonas Ragnarsson är uppvuxen i Vaggeryd men bor numera i Jönköping och skriver då och då en blogg. "En i stora stycken briljant september checkar ut och lämnar därmed över till betydligt mörkare krafter i den småluriga månaden oktober"

Jonas Ragnarsson bloggar

Mörket kommer nu smygande likt en tjuv om natten och gnistrande brittsommardagar ersätts av fyra nyanser av grått. Det är dis, dimma, vindbyar, regnskurar och annan jävelskap innan allt kraschlandar i november. Kliv, kliv, överlev.

Så, vem skrev den här lilla tweeten förra veckan?

”I tested negative to Covid yesterday and positive today. No symptoms what so ever. Covid had the courage to challenge me. Bad idea.”

Var det 1/ Zlatan Ibrahimovic, 14 år eller 2/ Donald Trump, 15 år?

Döp om Husqvarna Garden till Ica Maxi och vi kan ta in 4 000 personer bara på ståplats redan på lördagens match…

Hög tid för en liten språkskola. Idag ska vi avhandla otyget med att sätta ”o” istället för ”ir/in”. Det heter således i-n-t-e ”okonsekvent” och ”orelevant”. Det heter inkonsekvent och irrelevant.

Är fullt medveten om att det om några år i huset på en kulle utanför en stad innehåller två tonårsdöttrar med allt vad det nu innebär i fråga om emotionella svängningar, slut på varmt duschvatten och ockuperade toaletter. Men i detta nu flöder de facto kärleken mellan rookien och newbien. Faktiskt så till den milda grad att lillasyster författade följande episka stycke till storasyster (allt skrivet på en fin papperslapp med tillhörande hjärtan):

”Du är en av dom bästa jag vet. Älskar dig runt hela jorden. Här kommer en dikt till dig. Jag äter mat med dig med lite marmelad, du luktar marmelad, för du är min marmelad. Du är min lilla marmelad för alltid. Älskar dig för alltid!”

Tranströmer, Fröling, Boye och övriga. Släng er i väggen.

Rätt svar: Ibrahimovic.

Konspirationsterorierna flödar fritt då Estonia-katastrofen ånyo hamnat i blickfånget. Men det verkar som alla män (bara män) som nyligen agerat självutnämnda statsepedemiologer och spanare i Palmemordet nu fått ett nytt fall på sitt bord. Nöjer mig med att konstatera att Estlands försvarsminister vid tiden av denna katastof lystrade till namnet Enn Tupp.

Mer bra namn: EU-parlamenarikern och KD-profilen David Lega har gått och gift sig med sin Vega. Således lystrar frun numera till namnet Vega Lega. Och dessutom var Björn Ranelid vigselförrättare. Herrreeeegud!

Blev härförleden upplyst om att den korrekta benämningen är ”äppelskrott” och inte ”äppelskrutt”. Frapperande.

Donald Trump betalade alltså 70 000 dollar för att styla håret. Känslan är att den stylisten tämligen nogsamt borde överväga att byta yrke.

Ordning och reda på Jensens grundskola i Göteborg. Där inför man nämligen klädkod och förbjuder därmed bland annat mjukisbyxor och midjeväskor. Bra. Lite räfst och rättarting i det svenska skolväsendet är i sanning på sin plats.

Men trekvartsbyxan verkar dock klara sig. Märkligt.

Fick förra helgen göra efterlängtad debut som assisterande matchcoach för Mariebos stolta F11/12-lag. Körde bara en kort taktisk dragning inför första matchen om vikten av konsekvent högt presspel i sista tredjedelen, snabba omställningar överbelastning i boxen och att spelarna ska våga ställa frågor till motståndarna.

Oklart hur mycket information som gick fram till spelarna då det istället var jag som fick frågorna. Bland att frågan om det finns någon hund som kostar en miljon. Jaja.

På tal om hund. Man ska inte döma just det djuret efter håren und so weiter. Med det sagt så är min omedelbara övertygelse att kultur- och demokratiministern (och därmed ansvarig för idrottsfrågor) Amanda Lind inte låg sked med skolgympan back in the days.

Inte helt komfortabel med att det kanske finns liv på Venus. Undrar just vad invånarna (venusar?) tycker hur det rent allmänt går för grannarna på Tellus. Överkorsad geting. Typ.

I helgen drar plastbandyn i SSL igång. Och bygden har alltså icke mindre än tre lag i innebandyns finrum då nykomlingen Fagerhult gör Jönköping och Mullsjö sällskap. Hur det går? Well. Mullsjö har i sanning ett hyperintressant lag och kan mycket väl ramla in på en tredjeplats i tabellen bakom supermakterna Falun och Storvreta. JIK hamnar i ingenmansland då truppen är för svag för att utmana om en slutspelsplats och för bra för att dras in i någon nagelbitande nedflyttningsstid. Fagerhult Habo? Håller både en och två tummar för sportchefen Andreas Linderums lagbygge. Känslan är att lagets offensiv och obrydda inställning till saker och ting mycket väl kan räcka till nytt kontrakt.

Senaste resan slutade naturligtvis i Minsk. Tre triss till nyblivna assisterande tränaren i Kalmarsund, Viktor Gustavsson. Grattis!

Göte-la-borg mailar:

Vad kallas den lyxiga makteliten i Ryssland?

Creme de la Kreml.

Tackar.

Efter att ha skjutit i stort sett fullt hus på försäsongen är det i sanning en annan träffbild som gäller när det vankas spel om poäng. Bom klockan tolv, kant ut klockan tre och miss klockan sex. Fyra raka torsk, noll, nada, null poäng och en liten minikris har redan rullat in över vätterns södra strand. Lägg till skada på keyplayer Kinnvall och avstängning på Lias Andersson och precis allt har gått åt helvitte so far för HV. För att travestera min husgud Per Bjurman; grundserien är försäsongens elake kusin som kommit till byn för att ställa till trubbel.

På denna länk finns Jonas egen bloggsida med mängder av bloggar

Taggar

Dela