Nyheter

Marianne efterträder Magnus

Nyheter Kontraktsprost Magnus Hullfors från Gällaryd – tidigare Tallnäs – går i pension till våren som  och nu står det klart att han efterträds av Marianne Häggkvist.

Magnus Hullfors går snart i pension

 Marianne Häggkvist, blivande kyrkoherde i Gnosjö pastorat, har utnämnts till ny kontraktsprost i Östbo-Västbo kontrakt av biskop Fredrik Modéus.

Utnämningen gäller från årsskiftet. Samtidigt tillträder Marianne Häggkvist som kyrkoherde i det nybildade Gnosjö pastorat, som består av det som idag heter Gnosjö församling och Kävsjö pastorat. Uppdraget som kontraktsprost kommer hon att ha parallellt med sin tjänst som kyrkoherde.

Idag är Marianne Häggkvist komminister i Kävsjö pastorat och tillförordnad kyrkoherde i Gnosjö församling. Tidigare har hon varit präst i Enskede-Årsta församling och i Ekerö pastorat. Marianne Häggkvist prästvigdes för Stockholms stift 2009. Hon har en bakgrund som folkbildare.

– Jag är glad för det stora förtroende som har visats av biskopen och ser fram emot att dela kontraktsgemenskapen , säger Marianne Häggkvist.

– Vi tar emot Marianne Häggkvist i vårt kollegium med glädje och förhoppningar om gott samarbete, säger biskop Fredrik Modéus.

Marianne Häggkvist. Pressbild

Taggar

Dela