Nyheter

Maria är nya rektorn

Nyheter Det blir en kvinna med anknytning till bygden som tar över som rektor på Tofthagaskolan i Tofteryd: Maria Boberg, 48 från Näsbyholm utanför Värnamo.

Maria Boberg

– Jag är född och uppvuxen i Värnamo men har också anknytning till Tofteryd, berättar Maria som i morgon börjar på nya jobbet.

Marias mamma kommer från Tofteryd och hon har annan släkt även inom lärarvärlden med anknytning till Skillingaryd-Tofteryd-Vaggeryd som Klas Boberg, gymnasieiechef i Gnosjö och Staffan Boberg, musikledare för musikskolan i Gnosjö.

Maria har många år varit musiklärare på bland annat Finnvedens Gymnasium Värnamo men det senaste året har hon varit biträdande rektor i Rydaholm.

– Det ska bli jättespännande att komma till en friskola, säger Maria.

Hon säger att hon egentligen inte haft så mycket kontakt med Tofterydsbygden men nu blir det mer. Redan i morgon börjar hon som rektor efter Marlene Fransson som gått i pension efter åtta år på skolan i Tofteryd.

Maria berättar att hon sedan tidigare bara kände en på skolan men hon kommer snabbt att få kontakt med alla i och kring skolan.

Man kan ju också förmoda att det blir lite extra sång och musik när Maria börjar som rektor. Kanske, kanske blir det också något engagemang i Tofterydsrevyn för i den medverkar ”alla” i bygden.

Taggar

Dela