Nyheter

Mängder av aktiviteter på sportlovet

Nyheter På måndags startar till barnen stora glädje sportlovet.

På Campus Teknikcenter Komntec kommer barnen få möjlighetet att göra många spännande teknikprylar.

Som vanligt har kommunen, med Navet i täten en mängd aktiviteter. Men även på Gummifabriken kommer det att vara aktiviteter.
En del aktiviteter är gratis, medan andra valt att ta betalt av barnen.

På Gummifabriken har Teknikcenter, Komtec spännande saker på gång. Där kan tjejer och killar i årskurserna 3 till 5 vara med på en vinterverkstad där man får skapa och göra egna häftiga teknikprylar. Bland annat finns möjligheten att göra egna digitala Alla Hjärtans dag kort. Biblioteket lockar med en tävling där fina priser utlovas. På Vandalorum kommer det att bli en he  del pyssel, där barnen får skapa olika saker till ett tänkt framtidsmuseum. På Bowlingmagasinet finns det möjlighet för barnen att bowla för ett reducerat pris under veckan.

Ett ställe som alltid lockar många barn på sportlovet är sporthallen. Där lockar kommunen med gratis inträde under vissa tider. barnens favorit finns på plats, det vill säga den gigantiska hinderbanan som är nästan omöjlig att klara av utan att hamna i vattnet. Granne med badet finns Aplarinken och där få de som vill möjlighet att åka på betydligt kallare vatten än i simhallen. Både med puck och klubba eller bara åka skridskor.
Fritidsgården Navet har också en mängd aktiviteter under veckan. Där blir det på fredag också ett stort disco för barnen i årskurs 3 till 5.

Utöver vad som nämnts här så finns det en mängd andra aktiviteter runt om i kommunen för sportlovsfirande barn.

EFTERLYSNING. Har er förening något spännande eller kul på gång för barnen under sportlovsveckan? Skriv en rad till redaktionen@vmo.nu så ska vi i mån av tid komma och göra ett sportlovsreportage.

Taggar

Dela