Nyheter

Man i Eksjö skjuten till döds av polis

Nyheter I samband med att en misstänkt man skulle gripas i Eksjö avlossade polisen verkanseld. Mannen har avlidit som en följd av sina skador.

I samband med att en misstänkt man ska gripas avlossar polisen verkanseld. Mannen har avlidit som en följd av sina skador.

Under natten mot onsdag får polisen larm om ett pågående inbrott i Eksjö där en man slår sönder rutor på en fastighet. Klockan är då 03.09. När polispatrullen kommer till platsen träffar de på mannen som då ska gripas. I samband med gripandet uppstår en situation som slutar med att mannen skjuts med så kallad verkanseld.

Mannen skadas svårt och polispatrullen påbörjar första hjälpen samtidigt som de snabbt tar sig till det närliggande sjukhuset. Där får mannen ytterligare vård innan han dödförklaras.

När polis avlossar sitt tjänstevapen ska det enligt rutin anmälas till Särskilda Åklagarkammaren som kommer leda utredningen kring omständigheterna. Så är också gjort i detta fall. Det innebär att detaljer om händelseförloppet inte kan ges i nuläget då det först ska klarläggas i en utredning.

Det finns inga uppgifter om att någon av poliserna skadats fysiskt vid händelsen.

Taggar

Dela