Nyheter

Maj-Britt fyller 103 år

Nyheter I dag firades Maj-Britt Eliassons 103-årsdag med pompa och ståt på äldreboendet Stensötan i Värnamo.

Anette Andersson och Maj-Britt Eliasson gläds över den stora dagen. Bild: David Alin  [1/3]

Tårta och födelsedagsstrut var bara några av överraskningarna som väntade för Maj-Britt Eliasson på sin 103-årsdag. Bild: David Alin  [2/3]

Anette Andersson, Maj-Britt Eliasson och Evelina Westberg gläds över den stora dagen. Bild: David Alin  [3/3]

För åtta månader sedan flyttade Maj-Britt Eliasson in på Stensötan. I dag, den 20 mars, är ingen vanlig dag för henne. Hon blir nämligen 103 år gammal.

– Jag tycker inte att det är mer annorlunda än när jag fyllde 90, säger hon och skrattar. Jag har varit frisk och pigg hela tiden i livet och jag trivs jättebra här på hemmet. Det är så bra här så. Det bästa är att vara pigg och kunna röra sig runt på området. Jag är så tacksam över att få vara så här pigg, säger hon.

Under eftermiddagen bjöd dottern Anette Andersson boendet och personal på födelsedagsfika med hembakad tårta. Till fikat kom även Maj-Britts dotterdotter Evelina Westberg.

– Det känns fint och det är fantastiskt att få ha mamma så här. Jag är här nästan varje dag. Vi brukar sätta oss och ta en kopp kaffe, pratas om gamla tider och se på tv tillsammans. Hon är nästan alltid glad och så tacksam över att vi kommer och besöker henne. Min man är här nästan varje dag också, för han älskar sin svärmor, säger Anette Andersson.

– På söndag har vi kalas hemma, då kommer 35 personer hem till oss. Bland annat hennes barnbarn från Stockholm, goda vänner till henne från Eksjö, barnbarnsbarn med flera så jag har varit och beställt smörgåstårta till 35 personer i dag. Det ska bli riktigt kul, avrundar Anette Andersson.

Stort grattis på 103-årsdagen önskar vi på Värnamo.nu!

Taggar

Dela