Nyheter

Madame Brasseri är redo för premiären

Nyheter Den sista besiktningen är klar. Nu är restaurangen godkänd och klar, redo för den stora premiärdagen.

Madame Brasseri & Café har nu fått alla tillstånd för att starta verksamheten.  [1/18]

Restaurangchefen Henrik Tjalan vid den stora baren.  [2/18]

Köket har en imponerande maskinpark.  [3/18]

En köksavdelning som Henrik Tjalan är speciellt nöjd med.  [4/18]

Inredningen kommer till stora delar från lokala företag.  [5/18]

Dert är en riktigt stor restaurang.  [6/18]

230 sittplatser finns i matsalen.  [7/18]

Här arbetas det intensivt med att få upp alla saker som ska finnas i den klara restaurangen.  [8/18]

Mysig inredning.  [9/18]

Utsikten som gästerna har att se fram emot.  [10/18]

Än är inte riktigt allt på plats.  [11/18]

Mängder av lampor.  [12/18]

I januari öppnar vi för alla, säger chefen, Henrik Tjalan.  [13/18]

Från december tar Madame Brasseri över all catering i Gummifabriken.  [14/18]

Det kommer att finnas en stor Cafédel för gästerna.  [15/18]

Väntar på sina första gäster.  [16/18]

Restaurangen kommer säkert locka många besökare.  [17/18]

In i det sista arbetas det med att packa upp olika varor inför premiären på torsdag.  [18/18]

På torsdag släpper Madame Brasseri & Café på Gummifabriken i Värnamo in sina första kunder.
– Vi hade den sista besiktningen bara för några timmar sedan, berättar Henrik Tjalan.
Han titulera sig bland annat som restaurangchef och verksamhetschef på Madame Brasseri.
Henrik är från Hestra, men har bott många år på västkusten. Något som avslöjas så fort han börjar tala, hans dialekt är mer Göteborgska än Småländska.

Han berättar att han sedan en månad tillbaka har bosatt sig i Värnamo, för att kunna bo nära sitt nya arbete.
Den försenade invigningen av Gummifabriken har drabbat alla som ska ha verksamhet i lokalerna, inte minst den nya restaurangen.
Just nu ett febrilt arbete med att packa upp saker och få allt på på rätt plats.
Det är en till storleken imponerande restaurang som Henrik Talan ska basa över.
De offentliga delarna omfattar tre avdelningar. En stor matsal med 230 sittplatser. Sedan en bar med minst 30 platser. Till detta kommer och ett café.

– Men vi kommer också vid behov att servera mat i Livesalen och i Auditoriet, fortsätter Henrik.
För att klara av att driva den stora restaurangen kommer det att behövas en hel del folk.
– När vi är i full gång så kommer det att jobba 8-10 kockar här.
– Sammanlagt blir vi 20 fast anställda plus timanställda, berättar han.
Influenserna kommer, som namnet an tyder från Frankrike.
– Matlagningen kommer att vara influerad av det franska Brasseriet, men vi kommer att använda oss av bra lokala råvaror så mycket som möjligt.
– I första hand så kommer vi att handla så mycket som möjligt lokalt, förklarar han.

Det lokala tänket är återkommande, inte minst närd det gäller inredningen i restaurangen.
Henrik Tjalan berättar att 70 procent av inredningen kommer från bygden.
När restaurangen öppnar på torsdagen så är det bara för förbeställda  julbord. Från december tar restaurangen över all catering i Gummifabriken. Från januari kommer restaurangen att hålla öppet för allmänheten.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Madame Brasseri är redo för premiären

Tja, ja säger då de…

Inredningsfint…tja, de vet, man int förens man besökt det…

Men av lampskenen, som finns på bild…tycker ja e det e som ett stim…

Skulle ha önskat ett mer välkomnade möte…

Men har heller int, där ännu varit som gäst….

Så, det återstår att se….

Värnamobo 3,14

Lämna ett svar