Nyheter

Mäklarhuset är nu Mäklarteamet

Nyheter 1981 grundade Bo Collryd och hans kollegor Mäklarringen i Värnamo som på senare år varit en del av den nationella kedjan Mäklarhuset. Från 1 december lämnar bolaget kedjan och blir fristående under namnet Mäklarteamet.

Mäklarteamet i Värnamo.

Mäklarna Anders Englund, Bo Collryd och Anton Andersson tillsammans med kollegorna Susanne Lund, Max Ericsson, Thomas Lundell, Mattias Collryd och Frida Englund bildar laguppställningen till det rykande färska Mäklarteamet. De blir därmed den största fristående mäklaren i Värnamo – som dessutom står för omkring hälften av de förmedlade bostäderna i orten.

– På många sätt är allt precis som vanligt, på andra sätt helt nytt. Att få presentera ett namn och ett varumärke är naturligtvis väldigt spännande. Det här är något som vi alla känner att vi kan stå bakom och det har givit oss en nytändning. Samtidigt ska det bli kul att få utveckla egna tjänster som passar vår verksamhet och vår lokala marknad, säger Anton Andersson, mäklare på Mäklarteamet.

En av fördelarna med att tillhöra en stor kedja är bland annat dragkraften som uppstår i namnet och tjänsterna som en kedja kan erbjuda. En av nackdelarna är dock att man riskerar att försvinna i storleken på organisationen.

– Vi har förmedlat bostäder, fastigheter och mark sedan 1981 i GGVV-området. Det är den affären och denna regionen vi kan. Just nu känner vi att vi kan erbjuda bättre tjänster genom att vara självständiga och fristående. Vi kan helt enkelt fördjupa vår kompetens och utöka vår lokala närvaro, säger Bo Collryd, mäklare på Mäklarteamet.

Mäklarteamet kan beskrivas som en erfaren mäklarebyrå med unga inslag och idéer. Under 2020 rekryterades Anton Andersson, som tidigare varit mäklare i Växjö, och nu har Mäklarteamet förstärkt med ytterligare två anställda – Max Ericsson och Thomas Lundell – som just nu arbetar som mäklarassistenter, samtidigt som de genomför mäklarstudierna via Högskolan Väst.
– Att få möjligheten att arbeta samtidigt som vi studerar är stundtals krävande men väldigt inspirerande. Det vi lär oss i teorin får vi möjlighet att applicera i praktiken, det kan inte bli bättre, säger Max Ericsson, blivande fastighetsmäklare.

— Att vara mäklare är en utmaning, vi ska vara opartiska, ärliga och transparenta, en ekvation som låter enkel, men är komplicerad i praktiken och kräver erfarenhet. Därför är extra viktigt för oss att låta unga medarbetare komma in och lära sig och samtidigt få stöttning från oss som varit med ett tag, säger Anders Englund som varit mäklare sedan 1989.
Men det finns fortfarande saker att lära sig för en mäklare som varit aktiv i 30 år.
— De yngre hjälper oss navigera de digitala landskapen och hjälper till att öka vår närvaro
i sociala medier, något som är av största vikt i dag. På det hela taget ger variationen av arbetsuppgifter och våra medarbetares varierande ålder oss en laguppställning med dynamik och en taktik som håller för många år framöver, fortsätter Anders Englund.

Mäklarteamet kommer finnas kvar i lokalerna på Storgatsbacken i Värnamo.

Taggar

Dela