Nyheter

Lyckad premiär för kulturlopp

Lyckad premiär för kulturlopp

Nyheter Premiären för Värnamo kulturlopp blev lyckad i det fina höstvädret. Och arrangörerna har redan bestämt att det blir ett nytt lopp nästa år.

Premiären för Värnamo kulturlopp blev lyckad i det fina höstvädret. Bild: Raymond Pettersson  [1/4]

Vädret var på arrangörernas sida. Bild: Raymond Pettersson  [2/4]

Senada Besic korsar Lagan i Värnamo kulturlopp. Bild: Raymond Pettersson  [3/4]

Vinnare. Vinnarna i de tre klasserna: Annika Ryd, Simon Lindqvist och Emma Persson. Bild: Raymond Pettersson  [4/4]

I lördags arrangerades Värnamo kulturlopp för första gången. Premiärupplagan lockade 25 deltagare som fick en fin runda längs med Lagan i det vackra höstvädret.

Tanken bakom loppet är lite densamma som i skidskytte, fast deltagarna springer och svarar på kulturfrågor i stället för att åka skidor och skjuta. Banan var drygt fem kilometer längs Lagan förbi de konstnärligt utformade bänkarna i Bänkarnas stad, med start och mål vid Vandalorum. På vägen var det fem stopp med totalt tio frågor om kultur och varje fel svar gav en minuts tidstillägg. Det fanns även en promenadklass utan tidtagning, där deltagarna tävlade om flest antal rätt på frågorna (även löparna deltog i den tävlingen).

Överlägsen vinnare i klassen kvinnor löpning blev Emma Persson, medan Simon Lindqvist tog hem segern i herrklassen och Annika Ryd var den som svarade bäst på frågorna. Alla tre vinnarna belönades med varsitt presentkort på 1 000 kronor på Gummifabriken.

Värnamo kulturlopp arrangerades för att uppmärksamma att Värnamo utsetts både till Sveriges friluftskommun och Årets kulturkommun. Loppet är ett samarbete mellan Wärnamo SK, Vandalorum samt kulturförvaltningen och fritidsavdelningen på Värnamo kommun.

– Från deltagarna var det idel lovord och arrangörerna har redan beslutat att det blir ett nytt kulturlopp nästa år, skriver kulturchefen Lars Alkner i ett mejl till redaktionen. 

Vinnare i frågeklassen:

1) Annika Ryd

2) Birgit Rosengren

3) Lena Gärtner

 

Vinnare män löpning:

’1) Simon Lindqvist

2) Sten Tistelgren

 

Vinnare kvinnor löpning:

1) Emma Persson

2) Helena Wallin

3) Freja Tistelgren

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *