Nyheter

Lövgren och Popescu segrade

Nyheter Åke Lövgren vann årets sista tävling hos Värnamo Fotoklubb och sammanlagt blev det seger för Alin Popescu.

Etta. Foto: Åke Lövgren  [1/3]

Tvåa. Foto: Alin Popescu  [2/3]

Trea. Foto: Åke Lövgren  [3/3]

– På grund av coronapandemin har vi haft alla redovisningarna digitalt direktsända från fotolokalen där några medlemmar har kopplat upp sig via skype. Som alla andra saknar vi den sociala kontakten med varandra, säger Åke Lövgren i klubben.

De tre främsta i den sista tävlingsomgången för året:
1:a Åke Lövgren 10 poäng. Bedömning: Vacker bild med mjuka linjer och bra separation, skarp fågel och mjukt vatten. De två skummande fläckarna bildar en triangel tillsammans med bröstet på Strömstaren.

2:a Alin Popescu 8 poäng. Bedömning: Mjukt fint uttryck, fin balans av färger med en tredimensionell och vacker bakgrundsskärpa. Avslappnat porträtt där den mjuka gulgröna bakgrunden ger en färgmässigt bra kontrast till den blå jackan.

3:a Åke Lövgren 8 poäng. Bedömning: Ögonblicket gör bilden men bakgrundsskärpan kunde ha varit mindre orolig.
Först ser det ut att vara en ganska alldaglig safaribild, men sedan lägger man märke till fågeln som kämpar uppåt – förmodligen på jakt efter insekter på giraffens nos.

Efter fyra deltävlingar kunde Årets Fotograf utses. Det blev Alin Popescu.
– Vi hoppas att vi kan samlas alla tillsammans i klubblokalen nästa år samt ett stort tack till vår tävlingsledare Sven-Arne Lagerstedt som lägger ner ett stort arbete på redovisningarna med bildspel.

Taggar

Dela