Nyheter

Loppis i slott och koja

Nyheter Loppis är något som engagerar många. Fattig som rik.

Till helgen arrangeras ett i det närmaste unikt loppis. Ett loppis vars namn i alla  fall antyder rikedom.

Det är i Nydala, i samband med Rusken runt som det arrangeras ”Slottsloppis” vid den gamla herrgården. Roy Gustafsson är med och arrangerar loppisen.
– Vi kommer att ha en mängd fantastiska saker till salu då. –Bland annat en 1600-talsmålning och möbler från 1700-talet, berättar han.

Slottet i fråga är ju egentligen den gamla herrgården i Nydala. Under årens lopp har det varit en hel del aktiviteter i fastigheten. Bland annat har fastigheten fungerat som skola.

– Vi kommer bland annat att sälja ut en del gamla skolsaker, eExempelvis gamla skolbänkar och kartor.  Det finns  säkert de som gått här i skolan och som vill köpa hem sin gamla skolbänk, funderar Andersson.

 

I samband med Rusken runt arrangeras "Slottsloppis" vid herrgården i Nydala.

på lördag blir det tornerspel i Nydala.

Under dagen kommer det också att arrangeras en mängd andra aktiviteter i Nydala. Exempelvis kommer besökarna få chansen att titta på ett riktigt tornerspel, med hästar och riddare. Lokala producenter kommer också att sälja sina produkter. Bland annat  hemmagjord saft och mousserande drycker.

Under dagen kommer det också att arrangeras en 5-kamp. Där fär de tävlande använda bland annat yxa, gummistövlar och ett stort snöre, till dragkampen. För att lätta upp sinnena ytterligare och locka fram ett och annat leende så har arrangörerna garderat sig med att även ha riktiga gycklare på området.

Dela