Nyheter

Litteraturdag på Gummifabriken

Nyheter Även om det stora, nya stadsbiblioteket ännu  inte har öppnat så finns det en mycket bra tillgång på ny och modern litteratur i Värnamo.

I februari är det dags för Smålit på Gummifabriken.

Ett exempel på detta ges i februari då det arrangeras en stor litteraturmässa på Gummifabriken.
Smålit 2018 kommer att bjuda besökarna på träffa fyra välkända och aktuella författare.

Under hela dagen kommer besökarna få tillfälle att lyssna till offentliga samtal mellan Kristina Lindh och kvartetten av författare.
Kristina Lindh är kulturförfattare och det utlovas djupa samtal med mellan henne och författarna.

De fyra medverkande författarna är: Kristina Sandberg som är aktuell med Trilogin om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik (”Att föda ett barn”, ”Sörja för de sina” och ”Liv till varje pris”) som blev hennes stora litterära genombrott.
Kim Leine, han debuterade på svenska 2008 med den hyllade självbiografiska romanen ”Kalak”. Leine är aktuell med romanen ”Avgrunden””.
Sara Bergmark Elfgren. 
Sara är aktuell med romanen ”Norra Latin”. Hon har, tillsammans med Mats Strandberg, skrivit de kritikerhyllade Engelsforsböckerna Cirkeln, Eld och Nyckeln.
Rutger Bregman. 
Rutger är historiker och författare till böcker om historia, filosofi och ekonomi. När hans bok ”Utopia för realister” kom ut i hemlandet Nederländerna gav den upphov till en livlig debatt som spreds till internationella medier.

Besökarna kommer också att få möjlighet att komma över böcker som signeras av författarna på plats.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *