Nyheter

Linus julkalender: 9 december

Nyheter Vi presenterar Linus Perssons julkalender. Känd politiker

Alf Svensson var en mångårig och populär partiledare för KDS som det hette då, numera KD. Jag höll väl inte riktigt med Alf. Riktigt arg blev jag på honom inför ett val på 90-talet, kommer inte ihåg vilket år.

Då hade Alf gått ut i valrörelsen på TV att presstödet skulle slopas, med andra ord att skära ner demokratiska kanaler. Jag var delägare i tidningen Finnveden då och vi var mycket beroende av presstödet. Jag blev arg och satte ihop en tre A4-sidor, skickade till Alf där jag visade mitt missnöje med hans förslag. Men jag fick inget svar.

Men innan valet var det korstågstält i Gnosjö där alla partiledare hade varsin kväll. Jag skulle bevaka Alfs kväll och på vägen mellan Värnamo och Gnosjö stannade jag vid gatuköket för att köpa korv. Då rullade KDS valbuss in och där satt Alf Svensson.

Jag med korven gick in till Alf och sa att han inte svarat på mitt brev om presstödet. Han undrade om jag ville slopa det. Nej menade jag, behålla och gärna höja för jag lever på det. 

Men vad jag inte visste var att SVT hade kommit med en buss och filmat mitt och Alfs möte som visades i nyhetssändningarna under kvällen.

När jag skriver om KD och Gnosjö måste jag ju nämna Maria Larsson från Gnosjö. Tidigare socialminister och numera landshövding.

Kom gärna med kommentarer.

Taggar

Dela