Nyheter

Linus julkalender: 7 december

Nyheter Vi presenterar Linus Perssons julkalender. "Väry bra footsbollsplajer"

Nu  är det dags för lite fotboll. IFK Värnamo har fostrat fram förre landslagskaptenen och proffset Jonas Thern och Skillingaryds IS har fostrat landslagsspelaren Michael Svensson. Båda blev proffs i södra Europa och jag har haft förmånen att besöka dem i Italien respektive Frankrike. Men jag fick aldrig se någon av dem att spela på sina hemmaarenor men det blev ändå stora upplevelser.

Jag och före detta ägaren Janne Möller flög till Rom i Italien. Vi hade ett par dagars semester i Rom innan vi skulle besöka Jonas på Romas magnifika träningsanläggning. Trots att Jonas hade ackrediterat oss fick vi visa pass tre gånger. Väl inkommen var det stor uppståndelse där, bland annat tre tv-team. Jesper Blomkvist hade precis blivit proffs i i Italien och ett av TV-teamen flög på mig, trodde att jag var en stor sportjournalist från Sverige, vilket jag inte va. Men de ville ha en intervju med mig, och jag på stapplande engelska fick fram att ”Jesper ar eneo väry bra footsbollsplajer”. På kvällen senare visade det i Italiensk TV när vi var på hotellrummet. Snacka om jag skämdes.

Efter träningen skulle jag och Janne  följa med Jonas hem. På parkeringen stod det BMW, Audi och andra lyxbilar och märken från Italien som jag inte kan stava till. 

Men Jonas Hade en liten fransk bil som jag och Janne fick åka med hem till Jonas. Där fick jag spela fotboll med lilla Simon, numera i IFK Norrköping. Min hjärtevän kommer från Norrköping och när Simon dyker upp så säger jag att jag tränat honom.

Taggar

Dela