Nyheter

Lindahl (KD): Klimatet i Europa måste vara en prioriterad hälsofråga

Nyheter I vår artikelserie "Kvartalskollen" tar vi pulsen på kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare i globala, nationella och lokala frågor. I dag möter vi Margareta Lindahl (KD).

Margareta Lindahl (KD). Bild: David Alin

Globalt

Peru har skapat en lag som klassificerar transpersoner som psykiskt sjuka. Hur ser du på en sådan lag?

– En ny lag i Peru att klassa transsexualitet som en psykisk sjukdom är ett steg bakåt i kampen mot diskriminering och erkännande av Hbtqi-personers rättigheter.

 

Europa

Klimatförändringar hotar européernas hälsa, visar en ny rapport. Hur ser du på det? 

– Klimatet i Europa måste vara en prioriterad hälsofråga och med tydlig ambition att nå klimatneutralitet 2050. Svenska intressen måste säkerställas så långt som möjligt och uppmaning att alla måste bidraga i miljökampen.

 

Nationellt

Bankerna har föreslagit en rad åtgärder för att öka medborgarnas skydd mot bedrägerier. Hur ser du på åtgärdspaketet?

– Positivt att samtliga banker föredömligt gått samman och sprider kunskap för att förhindra bedrägerier.

 

Kommunen

Det råder anställningsstopp inom omsorgen. Hur ser du på anställningsstopp inom kommunal verksamhet? 

– Anställningstopp inom omsorgsförvaltningen får ses som en nödvändig destruktiv åtgärd när alla andra åtgärder uttömts för att komma till rätta med stort underskott. Lagstadgad verksamheter är skyddad.

Taggar

Dela


1 reaktion på Lindahl (KD): Klimatet i Europa måste vara en prioriterad hälsofråga

När ska det rådande klimatnarrativet ändras till att även gälla samhällsklimatet i stort? Gängkriminalitet, bilbränder, gruppvåldtäkter, bedrägerier och ett allmänt moraliskt förfall förtär och förstör det goda samhället som våra förfäder byggde upp och som vi är satta att förvalta! De flesta politikerna pratar slentrianmässigt om klimatförändringarna och lägger skulden på vanliga skötsamma människor som om vi skulle ha förstört något! Det pratas om global uppvärmning. Så har det blivit på vissa platser, men det har även varit ovanligt kallt på andra platser runtom i världen! Klimatet går i cykler och har alltid varierat. Efter en lång och relativt kall vinter hoppas åtminstone jag på lite mer värme framöver! Det känns inte bra att behöva elda mitt i sommaren för att hålla sig varm!

Kommentarsfunktionen är stängd